Algerij

Nieuws

02 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Kerken in Algerije gesloten: “De politie kondigde het niet eens aan“

In Algerije zijn vorige week drie kerken gesloten. Dat meldt ChristianNews op basis van bronnen. Acht politieagenten arriveerden bij de kerk van Boghni en verzegelden de deuren en ramen van de protestantste kerk. Pastor Tahar Chergui was verrast: “Een van de politieagenten legde contact om hem te ontmoeten bij de kerk. Ik had geen aankondiging gekregen, maar ze startten gelijk met het sluiten van de kerk. Ze hadden ons kunnen waarschuwen, maar ik weet niet waarom ze dat niet hebben gedaan.

Volgens de politie was het gebouw niet goed geregistreerd als plek waar niet-moslimworship plaatsvindt. “Het gebouw is gesloten en verzegeld door een besluit van de gouverneur en getekend door de directeur van de beveiliging van het gebied.“ Dat de kerk niet was geregistreerd lag eraan dat de instelling die de registratie doet, hierin niet slaagt, zegt belangenbehartiger Middle East Concern.

Ook in Tigzirt werd vorige week een kerk gesloten, en de heropende kerk van Oran moest weer gesloten worden. Islam is de staatsreligie in Algerije, en 99 procent van de mensen is moslim. Er zouden volgens de autoriteiten 50.000 christenen in het land zijn, anderen schatten dit aantal op 100.000. Het land is gestegen op de ranglijst christenvervolging van waakhond Open Doors, van de 42e plek naar de 22e plek.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.