Koelewijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 oktober 2019 door Patrick Simons

Gospelzangeres krijgt veel kritiek na Nederlandse versie You Say: "Voelde mij geroepen door God om dit te produceren"

Zangeres Annemieke Koelewijn maakte met het nummer 'Ik geloof' een Nederlandse remake van het populaire nummer 'You Say', dat gezongen wordt door Lauren Daigle. Het leverde haar echter vooral heel veel kritiek op.

Veel mensen vonden het nummer, dat via BEAM gedeeld werd, erg slecht en schroomden ook niet dat te zeggen. Nu doet Annemieke zelf haar verhaal bij de jongerenafdeling van de Evangelische Omroep. "Als dit 16 jaar geleden was gebeurd, toen ik net begon als gospelzangeres, was ik erg overstuur geworden. Nu verbaas ik mij over hoe God mij heeft helpen ontwikkelen om volwassen te worden in dit muziekwereldje. Ik voel dat ik kracht van Hem krijg om met alle negativiteit om te gaan."

Koelewijn vertelt wel verwacht te hebben dat mensen het nummer met het origineel zouden vergelijken, maar dat ze nooit zo'n grote ophef had verwacht. "Het nummer was ook niet bedoeld om Lauren te overtreffen. Ik voelde mij geroepen door God om deze Nederlandse versie te produceren, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om de boodschap van het nummer te horen."

Check hieronder het origineel én de Nederlandse versie. Klik hier voor het hele interview.

Reacties

B
Prachtige remake, niks van aantrekken. Is heel mooi.
G
Ik vind de originele versie ook prachtig. Een mening hebben mag, maar moet die zo negatief geventileerd worden? Annemieke, ik vind je reactie erg mooi en professioneel en wil je laten weten dat ik het erg waarderen kan dat je gewoon gedaan hebt waar je zelf achterstaat....pure muziek, en mooie opbouwende woorden, Dank!
R
ja hoor, helemaal mee eens. Ik vind dat Annemieke een mooie remake in het nederlands heeft gegeven van You Say!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.