prosman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 oktober 2019 door Blauwe Tijger Media

Talkshow: predikanten spreken over 'klimaatreligie' en 'Heilige Gretha'

Een talkshow met predikanten. Ooit van gehoord? Dat is wat er vanuit de Blauwe Tijger Studio in Groningen regelmatig wordt uitgezonden. 'De dominees' is een terugkerende paneldiscussie met drie of vier dominees over zaken binnen én buiten de kerk.

De intelligentsia willen de christenen terug in hun hoek, maar de dominees laten zich van hun beste kant zien en spreken over de Heilige Gretha, de klimaatreligie, trends in het christendom en over actuele theologische kwesties. Deze aflevering zijn dominee Frank Heijkoop en dominee Willem Maarten Dekker te gast. De talkshow staat onder leiding van dominee Henk-Jan Prosman.

Check hier meer van De Blauwe Tijger


Klimaatverandering
- Meteoroloog Reinier van den Berg is klaar met 'klimaatontkenners': "De twijfel heeft nu lang genoeg geduurd"
- Klimaatverandering, het nieuwe evangelie?
- Waarom christelijke klimaatactivisten een brug in Amsterdam blokkeren: "Het klimaat hoort volledig bij het werk van Jezus"
- De klimaatmars: waarom iedere christen mee zou moeten doen
- Klimaatverandering? Klopt het wel wat ze ons vertellen?
Meer over Klimaatverandering »

Reacties

P
Ik zit niet te wachten op een talkshow met dominees, die zijn elke week in de gelegenheid om hun boodschap te laten horen. Maar als het dan toch gebeurt zit ook zeker niet op een politiek zeer uitgesproken man als Prosman te wachten; die kan zich nogal vinden in de christelijk-culturele gedachten van Baudet en aanverwanten. Dan toch maar liever een dominee die met beide benen in de reformatorische wereld staat, de kunst verstaat om voor alle Nederlanders begrijpelijke taal te gebruiken en het Evangelie weet te verwoorden!
M
Jammer dat opgeheven vingertje. In de trand dat dominees zich mogen uitspreken door de weeks maar dan voornamelijk klimaat kritisch, vrijzinnig en wegrelativerend.

Prima dat conservatieve en orthodoxe geluid van deze broeders!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen