Hart
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 augustus 2020 door Hour of Power

Efraïm Hart is ChristenUnielid en toekomstig gynaecoloog: "In God is mijn rust en mijn vrede"

Efraïm Hart is een zeer ambitieuze jongeman. Hij is politiek betrokken als lid van de ChristenUnie en hij was voor hen kandidaat voor het Europees parlement. Tegelijkertijd is Hart bezig om gynaecoloog te worden en heeft hij naast zijn studie en politieke ambities ook nog tijd om actief mee te helpen in de Evangelische kerk van zijn vader. Zijn moeder is werkzaam als intensivist bij het OLVG-ziekenhuis. "Mijn ouders zijn een voorbeeld voor mij, mijn vader was leraar biologie en is voorganger geworden. Hij heeft gekozen voor de visie die God op zijn leven heeft en is niet in de comfortzone blijven hangen", zegt Hart vol bewondering.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Tropenarts
"Ik ben mij nu aan het specialiseren tot arts internationale gezondheidszorg. Tropenarts, en als je kijkt naar de wereld dan zijn de verhoudingen best wel scheef. Twee op de drie mensen heeft geen toegang op veilige chirurgische ingrepen. Mensen sterven door armoede, terwijl ze een simpele operatie kunnen ondergaan. Niets is mooier binnen de gezondheidszorg dan je bezig te houden met nieuw leven. Je bent de hele dag bezig met een wonder."

Taboe
"In Nederland laten sommige mensen zich niet vaccineren door taboes, of worden seksuele problemen niet besproken. Dat beperkt ons en onze gezondheid. Ik wil mij voor deze groepen inzetten. Jezus is daarin voor iedereen een enorme inspiratiebron. Ik probeer ook mijn bijdrage te leveren. In God vind ik mijn rust en vrede."

Minister van Volksgezondheid
"Ik stond op de kandidatenlijst voor de Europese Unie maar ik wil mij vooral met de politiek ten opzichte van de gezondheidszorg bezighouden. Het is breder dan het ziekenhuis alleen. Als de optie van minister voor Volksgezondheid voorbijkomt dan zal ik zeker geen nee zeggen."

Passie
"Je hebt visie nodig en passie voor het werk dat je doet. Ik ga elke dag met blijdschap naar mijn werk. Je enige beperking is jezelf. Als iemand niet in jou gelooft kan diegene jou niet tegenhouden in wat je gelooft. Diegene kan alleen zorgen voor een korte pauze. Maar als je blijft geloven in wat God aan jou heeft gegeven dan kom je op je bestemming."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.