weduwe Wilson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 oktober 2019 door Patrick Goede

Weduwe Jarrid Wilson: "De kerk moet serieus worden over mentale gezondheid"

De vrouw van pastor Jarred Wilson die afgelopen maand zelfmoord pleegde zegt dat de kerk "een veiligere plek voor mensen" moet worden. Tijdens zijn herdenkingsdienst zei ze dat het belangrijk is dat christenen de ruimte krijgen om over hun "puinhopen" te praten en ook anderen de kans geven om over hun puinhoop te praten.

"De kerk moet serieus worden over mentale gezondheid. Ik roep iedereen op, en daarmee eer ik Jarred, om de kerk meer een thuis te laten zijn en onze levens een veilige plek voor anderen", zegt Juli Wilson.

"Vertel anderen dat het OKE is als ze vertellen wat ze meemaken. Deel je eigen kwetsbaarheid eerst en geef hen het voorrecht als tweede open te zijn. Als je dit deelt met elkaar dan gaan we een prachtige verandering doormaken. Ik kan niet wachten tot God deze aarde op zijn grondvesten zal doen schudden", vertelt Wilson volgens Christian Today.

De herdenkingsbijeenkomst voor Jarred werd gehouden in de Harvest Christian Church, waar Wilson één van de voorgangers was. Vanaf de eerste date die Wilson en zijn vrouw hadden was hij open over zijn worsteling met suïcidale gedachten. Hij was iemand "waar je onmiddelijk voor langere tijd bij wilt blijven". Ze vertelde onder andere "hoe hij iemand in een winkel kon tegenkomen, onmiddelijk alles over hen te weten kwam en diegene de volgende zondag in de kerk zat."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.