kinderdoop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Annelies Rebel kan niet zeggen dat een baby zondig is en vergeving nodig heeft

'In de eerste plaats zijn wij met onze kinderen in zonde ontvangen en geboren'. Annelies Rebel voelt het ongemak wanneer deze zin uit het doopformulier wordt voorgelezen. Binnenkort laat zij haar vierde kind dopen. Op de progressief-christelijke weblog Lazarus schrijft Annelies hierover.

'In dezelfde alinea (van het doopformulier, red.) gaat het over dat we onszelf moeten mishagen, ons voor God moeten verootmoedigen en onze reiniging en zaligheid buiten onszelf moeten zoeken', vervolgt de schrijfster. 'De doop zou onder meer een teken zijn van de afwassing van onze zonden en een herinnering aan het verbond met God zodat we gered kunnen worden.

In de praktijk van alle dag zijn de begintonen van een nieuw leven behoorlijk anders. De geboorte van een baby maakt altijd weer een blijdschap in ons los, die anders is dan elk ander heugelijk feit in het leven. Het gaat over nieuwe hoop, vertedering, verwondering, intense liefde en de behoefte om alles te geven voor dat kleine mensje.

Ik kan niet zeggen dat een baby zondig is en vergeving nodig heeft. Dat bedenk je alleen in theorie; in praktijk ben je vertederd en zie je dat hij liefde, een schone luier en eten nodig heeft. Ik kan wel zeggen in wat voor wereld hij terecht is gekomen en dat lijden, dood en misstappen ongetwijfeld op zijn pad zullen gaan komen.'

Lees hier de volledige blog van Annelies Rebel.

Reacties

H
Zou David dan een uitzondering geweest zijn ?

“Ps. 51 : 7 Zie, ik ben in ongerechtigheid geboren,

in zonde heeft mijn moeder mij ontvangen.”
J
'In ongerechtigheid geboren zijn' betekent toch wat anders als 'ik ben als zijnde onrechtvaardig geboren'. Want wie deed dan de 'ongerechtigheid'?

Een theorie is dat David in een overspelige relatie is verwekt en geboren.

Toen Samuel aan Jesse vroeg al zijn zonen te presenteren was David daar aanvankelijk niet bij. Had Jesse dan wat te verbergen?

Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events