Ds. J. Joppe

Nieuws

01 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

HHK-predikant Joppe ontvangt beroepen uit Barneveld-Kootwijkerbroek-Voorthuizen en Ouderkerk aan den IJssel

Ds. J. Joppe denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Oud-Beijerland. De hersteld hervormde predikant heeft een beroep uit Barneveld-Kootwijkerbroek-Voorthuizen ontvangen. Deze gemeente is vacant omdat ds. L. M. Jongejan toegaf "een foutieve keuze" te hebben gemaakt door lid te worden van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK). Daarom stapte Jongejan over naar de PKN.

Ook in Ouderkerk aan den IJssel kan Joppe aan de slag als gemeentepredikant. Deze gemeente is sinds vorig jaar vacant vanwege het emeritaat van ds. D. Heemskerk. Eerder dit jaar bedankte ds. W. M. Mulder voor een beroep uit Ouderkerk aan den IJssel.

Ds. A. P. Muilwijk heeft een beroep uit Ouddorp ontvangen. De hersteld hervormde predikant is daar in beeld als opvolger van de naar Garderen vertrokken ds. D. Zoet. Muilwijk is sinds 2013 predikant in de hhk te Loon op Zand. In 2007 ging Muilwijk aan de slag in Oosterwolde, zijn eerste gemeente.

De hersteld hervormde gemeente in Waarder moet verder zoeken naar een nieuwe dominee, omdat ds. P. den Ouden heeft bedankt en dus trouw blijft aan zijn gemeente in Katwijk aan Zee. In Waarder zoekt men een nieuwe dominee nadat ds. G. Kater eerder dit jaar naar Arnemuiden vertrok.

Reacties

oh nee, alsjeblieft niet ! Het is een zegen geweest voor de Hervomde Kerk dat in 2004 de zelfverklaarde rechtzinnigen voor zichzelf begonnen zijn en eigen kerkje zijn gaan spelen.

We hebben als PKN inmiddels zoveel, in hun ogen, vrijzinnige stappen gezet, dat ze het gelukkig niet wagen om terug te komen. God zij dank.
H
Waarom zou je zo moeten afgeven op rechtszinnigen en tegelijkertijd de vrijzinnigheid zo verheerlijken? Ik kan me alleen vrijzinnigheid voorstellen die voorkomt uit liefde tot de Waarheid en tot de naaste.
wordt het niet eens tijd dat alle kerken terug keren naar de bron,de ned hervormde kerk,sprak JEZUS niet zelf met zijn VADER,WIJ ZIJN EEN en zij moeten EEN zijn. De herv kerk was en is niet volmaakt dat zij zo.Maar de tempeldienst was ook niet volmaakt,door de priesterdienst.MAAR JEZUS LIET HAAR NIET LOS,WANT HIJ WIST DAT ZIJN VADER DAAR WOONDE.Stop eens met het bouwen van muren en hokjes,maar ga terug naar de BRON JEZUS.en niet apart maar SAMEN IN ZIJN NAAM
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals