asielzoekers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Stichting Gave wijst op onkunde van een IND-medewerker; een Bijbelcursus bij IND blijkt hard nodig

'Het verschil tussen spraakverwarring bij Babel en het talenwonder bij Pinksteren is voor een medewerker van de IND geen gesneden koek. Ons juridisch team kwam een opvallende opmerking tegen in dossier asielzoeker met betrekking tot zijn bekering' schrijft Stichting Gave op haar eigen Facebookpagina.

Gave citeert uit het dossier: "Betrokkene heeft over pinksteren bevreemdend verklaard. Zo heeft zij verklaard dat de Heilige Geest kwam en dat daardoor de leerlingen van Jezus in verschillende talen met elkaar konden praten. Ook dit verhaal is niet overtuigend aangezien betrokkene hiermee het een en ander lijkt te verwarren met de toren van Babel, maar daar zou God juist verschillende talen hebben gecreëerd omdat men te dicht bij Hem wilde komen.”

'Op grond van dit soort onkunde van een IND-medewerker wordt zijn bekering niet geloofwaardig bevonden. Ons werk blijkt hard nodig, misschien binnenkort maar een cursus bijbelkennis geven aan IND-medewerker', aldus Stichting Gave.

Stichting Gave uitte vorig jaar in het openbaar forse kritiek op de IND die de geloofwaardigheid van bekeerlingen ‘onzorgvuldig en ondeskundig’ beoordeelt. Gave stuurde daarom een Open brief gestuurd aan toenmalig staatssecretaris Harbers van asielzaken. De SGP deelde de zorgen van Stichting Gave. Lees ook: Stichting Gave teleurgesteld in Kamerbrief over beoordeling bekeerlingen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.