vervolging

Nieuws

01 oktober 2019 door Patrick Simons

Evangelist in Oezbekistan verplicht om diensten te stoppen

Stanislav Kim, een evangelist in Oezbekistan moet van de overheid per direct de in zijn woning georganiseerde bijeenkomsten stoppen. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad op basis van berichtgeving van Stichting Friedenstimme. Kim kwam al eerder in de problemen door zijn geloof.

Hij belegde enkele weken geleden een bijeenkomst tijdens het oogstdankfeest. Daarbij waren christenen uit het hele land aanwezig. Er waren ook medewerkers aanwezig van de Afdeling Bestrijding Terrorisme (ABT). Ze verdwenen na een poosje maar twee dagen later werd Stanislav op het matje geroepen. Hij werd door de buurtraad beschuldigd van het beleggen van samenkomsten en een dag later kreeg hij te horen dat hij moest stoppen met het organiseren hiervan. Ook werd hem gezegd dat hij beter kon verhuizen. De buurtraad heeft de burgerlijke gemeente verzocht hem te dwingen om te verhuizen. Friedenstimme roept op gebed.

Kim kwam al eerder in de problemen. Hij werd in mei 2016 gearresteerd en veroordeeld tot twee jaar heropvoeding door middel van dwangarbeid. Dit omdat er bij een huiszoeking christelijke boeken werden gevonden.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals