onderzoek

Nieuws

02 oktober 2019 door Geerten van Breugel

'Evangelicals' vertrouwen religieuze leiders en politieagenten meer dan andere Amerikanen -en journalisten minder

Uit een onderzoek van het Pew Research Center blijkt dat Amerikaanse 'evangelicals' religieuze leiders en politieagenten meer vertrouwen dan de gemiddelde Amerikaan. De orthodoxe christenen vertrouwen journalisten verder significant minder dan andere inwoners. 

Het onderzoek richtte zich op vertrouwen van Amerikanen ten opzichte van mensen in verschillende machtsposities, hetzij bij scholen, kerken, media, technologische bedrijven en het leger. Evangelicals hebben meer vertrouwen in bepaalde leiders dan andere groepen. Natuurlijk, zo schrijft Christianity Today, in religieuze leiders, van wie de groep vaak vindt dat ze voor anderen zorgen, of voorzien bij geestelijke nood.

Maar de christelijke orthodoxe groep heeft ook meer vertrouwen in politieagenten dan de gemiddelde Amerikaan (86% ten opzichte van 79%) en militaire leiders (72% ten opzichte van 66%). Overigens vindt een kleine meerderheid van de Amerikanen ook journalisten betrouwbaar, slechts twee vijfde van de evangelicals is het met die stelling eens.

Lees meer over het onderzoek

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals