Nieuws

30 september 2019 door ForumC

Geloven christenen nog in de toekomst? ForumC presenteert cursushandleiding

ForumC presenteert online de cursushandleiding Geloof in de toekomst. De inhoudelijke cursus is een praktische toepassing van het gelijknamige boek van Meint Smit. Met het boek en de handleiding wil ForumC het gesprek over wetenschap, techniek en geloof een impuls geven.

Klimaatcrisis, toenemende sociale ongelijkheid en vluchtelingenstromen. Tegelijkertijd neemt het aantal christenen in de westerse wereld af en krijgt wetenschap en technologie steeds meer invloed. Hoog tijd om als christenen hierover in gesprek te gaan: geloven we nog in de toekomst? Welke houding nemen christenen aan ten opzichte van het pessimistische toekomstbeeld? Heeft het geloof nog iets te zeggen in onze technische, wetenschappelijke wereld?

De cursushandleiding Geloof in de Toekomst daagt uit om in groepsverband over deze vragen na te denken en dat te verbinden met Bijbel en geloof. De cursus is geschikt voor (bijbel)studiegroepen en studentenverenigingen en beschikbaar op de website van ForumC.

Boek
De handleiding hoort bij het boek ‘Geloof in de toekomst, een terugblik met het oog op morgen’ (2019) van Meint Smit. Smit is emeritus hoogleraar optische integratietechnologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. In het dagelijks leven laat hij zich inspireren door Jezus Christus. Het e-book is te bestellen via de website van ForumC, het boek via uitgeverij Buijten & Schipperheijn.

ForumC
ForumC verbindt het christelijk geloof met grote vragen in onze samenleving, wetenschap en het eigen leven. Publicaties en debatten ondersteunen de geloofwaardigheid van het christelijk geloof op deze gebieden. ForumC wil ook christenen opbouwen en aanmoedigen om meer zichtbaar en dienstbaar te zijn aan de samenleving en wetenschap.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals