Kanye West
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

03 oktober 2019 door Patrick Goede

Deze 7 bekende artiesten getuigden van hun geloof in 2019

Ook al is geloven in God voor de meeste Hollywoodsterren een groot taboe (tot ze een oscar uitgereikt krijgen), in 2019 zijn er opvallend veel beroemdheden die zich hebben uitgesproken over hun geloof in God. The Christian Post heeft een lijst opgesteld met de zeven meest in het oog springende namen. 

1. Duane "Dog" Chapman
Duane is een zogenoemde "Bounty Hunter" met zijn eigen TV-realityshow. Hij vangt boeven om de beloning te innen die de autoriteiten daarvoor beschikbaar stellen. Hij komt in de tv-serie vaak een beetje stug over maar helpt als mentor juist ook de mensen die herhaaldelijk met justitie in aanraking komen. 

Zijn vrouw overleed onlangs en Duane vertelde dat zijn geloof in God hem door deze moeilijke periode heensleept. 

"Psychiaters zeggen het en de Bijbel zegt het ook: Tijd heelt alle wonden", zegt Chapman onder andere in het interview. 

2. Kim en Kourtney Khardasian (3)
De vrouw van rapper Kanye West gaf onlangs in een interview aan dat de 'Sunday Services' van haar man een helende werking hadden op hem en dat zijn nieuwe album 'Jesus is King' gaat heten. Zij is zelf ook uitgesproken over haar geloof en ook haar zus Kourtney vertelt over haar geloof in Jezus. 

4. Kanye West
Kanye West had jarenlang iets wat je een 'god-complex' zou kunnen noemen. De roem en eer die hem ten deel vielen als bekende rapper leken hem naar het hoofd te zijn gestegen. Hij refereerde aan zichzelf als "Yeezus" en vertoonde behoorlijk wat narcistische persoonlijkheidstrekjes. Ook kreeg Taylor Swift flink wat te verduren dankzij het ego van de zanger.

Maar sinds de rapper begonnen is met zijn 'Sunday Services' lijkt er toch een verandering te zijn opgetreden. In zijn diensten wordt met behulp van een gospelkoor toch echt Jezus Christus aanbeden en hijzelf houdt soms een preek. "Ik aanbid Jezus, laten we daar duidelijk over zijn. De weg naar de hel is vol met mensen die zeggen een 'goed persoon' te zijn", vertelt de rapper onder ander. Om later in gebed zich te richten tot God de Vader: "U zondt Uw zoon om voor ons te sterven en alles wat u van ons vraagt is radicale gehoorzaamheid. Hoe kunnen wij maar een beetje aan Hem geven als Hij alles gaf?"

Kanye West en Brad Pitt tijdens een Sunday Service. Bron: instagram.

5. Justin Bieber
Van Justin Bieber is al langer bekend dat hij gelovig is maar hij betrekt God ook zeer nadrukkelijk in zijn huwelijk met Hailey Baldwin. De popster wordt onder andere gecoacht door de Hillsongkerkleiders Carl Lentz en Joël Houston. Hij heeft nooit een actieve rol gehad in die kerk maar dook ondanks wel op in de megakerk van Judah Smith, Churchome. Hij ging daar voor in aanbidding en plaatste hiervan zelf een video op Instagram.

6. Chance the Rapper
De bekende rapper zat onlangs bij Ellen Degeneres en vertelde daar openlijk over zijn grootste inspiratiebron om gul te zijn: Jezus en zijn ouders. Daarnaast zegt de rapper het aan zijn vrouw en toen nog vriendin te danken te hebben dat hij tot geloof is gekomen. "Ze heeft mijn leven gered doordat ze in Jezus ging geloven, celibatair wilde leven tot het huwelijk en zich liet dopen. Tot haar toewijding aan Hem was ik niet met God bezig".

7. Melissa Joan Heart
Actrice Melissa Joan Heart begon door haar rol in de film God's not dead openlijk te praten over haar geloofsreis. "Ik heb altijd veel onderzocht. Ik begreep het boek Openbaring als tiener maar moeilijk. Ik geloofde wel altijd in Jezus als mijn Heer en Heiland maar had moeite met naar de kerk gaan". 

Ze ging mee op een zendingsreis met World Vision en is vooral bekend van de jaren 90 serie Sabrina, a teenage Witch.

 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.