vrachtwagen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 september 2019 door Nederlands Dagblad

Opvallend: Predikant gooit het roer om en wordt vrachtwagenchauffeur

Soms wordt het leven zoals je het leidt eventjes allemaal teveel en neem je het besluit om het totaal over een andere boeg te gooien. Dat betekent in sommige gevallen ook dat je ander werk gaat zoeken. De switch die de gereformeerd-vrijgemaakte predikant Dirk-Jan van Diggele maakte, is echter wel hele opvallend. De dominee besloot eerder dit jaar namelijk om vrachtwagenchauffeur te worden. Het Nederlands Dagblad sprak met hem.

Maar liefst dertig jaar lang vervulde Van Diggele het ambt van predikant. Toch besloot hij om ermee te stoppen omdat hij tot de slotsom kwam dat het werk door alle veranderingen niet meer zo eenvoudig is. "Ik weet niet meer wat mijn verantwoordelijkheid is. Ik voel me voor veel dingen te verantwoordelijk. Na een jaar van bezinning geloof ik heilig dat God zelf dat mij duidelijk maakt. Het is letterlijk en figuurlijk mooi geweest", vertelt hij in het Nederlands Dagblad. 

De predikant beaamt dat zijn vorige baan behoorlijk zwaar was. Dat heeft volgens hem onder meer te maken met de breedte van het predikantschap en de verandering van de tijdgeest. "De kerkganger wil in de kerk op maat bediend worden. Als predikant sta je voor mensen met verschillende behoeftes. Ondertussen vinden mensen preken te ingewikkeld, vinden ze dat er niet genoeg aandacht is voor de jeugd. Maar predikanten zijn er voor de kern. Wij mogen mensen voor Christus plaatsen. Alles wat daarbij komt, leidt af van waar het om gaat."

En dus nam Van Diggele de beslissing om vrachtwagenchauffeur te worden. Vanaf 1 januari 2020 wordt hij officieel uit het ambt ontheven, zo vertelt de predikant aan het Nederlands Dagblad. Wel houdt hij zijn bevoegdheid om te preken. "Wat ik fijn vind aan dit beroep, is dat je aan het einde van de dag klaar bent. Als predikant ben je nooit klaar."

Reacties

H
Van Diggelen ik wens u veel zegen op uw arbeid. De Heere gaat soms wegen met ons die wij niet zouden verwachten. Ik hoop dat het evangelie deel zal uitmaken van de lading die u vervoert.
Het ambt werd U te zwaar en U wist het niet meer. Wat ik van harte hoop, is dat U tijdens de vele uren op de weg, een relatie mag onderhouden met de Heere, beseffende dat uw arbeid niet tevergeefs is geweest. Alhoewel geen lid van uw gemeente, dank ik U voor wat U heeft betekend of nog zal betekenen voor de mensen die God U laat ontmoeten. Heel veel zegen toegewenst.
h
misschien is het nu ook de tijd om zich op te geven voor het chauffeursblad de Wegwijzer van de CEH Chauffeurs Evangelisatieteam Holland.

laat het tot een zegen zijn
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen