pesten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Op school gepest om je geloof: Samuël (17) maakte het mee

Samuel werd gepest op een openbare middelbare school omdat hij christelijk was. Zijn verhaal vertelt hij aan Beam: "Iemands oma overleed aan kanker en toen kreeg ik de vraag waarom God dat doet. Ja, als 13-jarige wist ik dit natuurlijk ook niet. Het voelde alsof ze mij en mijn geloof aan het uittesten waren."

De 17-jarige (niet op de foto) werd vooral in de derde en vierde klas gepest om zijn geloof. Door een specifieke groep. "Ze maakten nare opmerkingen, riepen dat God niet kon bestaan en ze gingen expres vloeken en schelden als ik erbij was. De pesters wisten dat ik daar niet goed tegen kon.’’ Ook plaatste Samuel een foto van zijn doop op social media, waar hij veel haatreacties op kreeg. Zo maakten de pesters er een screenshot van en schreven ze dat hij was verkracht door de Heilige Geest. "Dit deed erg veel pijn."

Samuel voelde zich heel alleen. "Er waren veel momenten dat ik boos was op God en mijn frustratie naar Hem uitte. Waarom moeten ze mij hebben? Maar ik wist dat God de enige was op wie ik kon bouwen, Hij zou mij niet alleen laten. Ook al voelde ik me rot, ik voelde me altijd door God gedragen."

De afgebeelde persoon is niet Samuël

Lees het hele verhaal van Samuël

Reacties

A
God heeft alles goed gemaakt en soms is er nog de pijn (ik word nu 70) maar de Here heeft deze genezen en wil deze genezen. "Samuël"je bent waardevol. Laat dat nooit afnemen.
A
Ik ken de pijn van te worden gepest als enige Urker op een landbouwschool in Emmeloord. Je hoorde er nooit bij je werd nooit opgesteld in een schoolteam en men was je liever kwijt en dat liet men merken ook; pesterijen vernederingen. Je krijgt een minderwaardigheid complex en voelt je een looser je kunt toch niets. Tegen deze jongen zeg ik God ziet jouw als zijn beelddrager en Hij brengt jou leven tot bloei. Ik mag nu predikant zijn en drs. in de theologie en daar is men, dat heb ik in latere contacten jaloers op. God heeft alles goed gemaakt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen