Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2019 door Jeffrey Schipper

Hervormd Bunschoten hoopt op komst ds. E. J. Terpstra

Ds. E. J. Terpstra denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Urk. De predikant heeft een beroep van de hervormde gemeente in Bunschoten ontvangen, waar hij aan de slag kan als opvolger van de vorig jaar naar Ermelo vertrokken ds. J. Bogerd.

De Jabobikerk in Utrecht verwelkomt een nieuwe predikant. Kandidaat W. J. de Hek heeft het beroep aanvaard en gaat in de protestantse gemeente voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant.

In Katwijk aan Zee heeft de hervormde wijkgemeente Andreas een beroep uitgebracht op ds. J. S. Heutink (Ede). De kerkenraad zoekt een nieuwe predikant vanwege het emeritaat van ds. K. F. W. Borsje. Ds. G. A. Termaat uit Werkhoven heeft eveneens een beroep ontvangen. De hervormde predikant is in Leerdam (wijk Centrum-Oost) in beeld als opvolger van de naar Renswoude vertrokken ds. A. Schroten.

Blijft ds. G. Herwig trouw aan zijn gemeente in Nunspeet? Dit vragen zijn kerkleden de komende tijd af, nadat de predikant een beroep uit Oldebroek (wijk 1) ontving. In Oldebroek zoekt men een nieuwe dominee omdat ds. D. W. J. Kok naar Stolwijk vertrok. Ds. E. de Mots uit Rijssen heeft een beroep uit Veenendaal (wijk 7) ontvangen, waar men afscheid nam van de naar Eemnes verhuisde ds. C. van de Scheur.

Ds. G. C. Bergshoeff blijft trouw aan de hervormde gemeente in Scherpenzeel. Hij bedankte voor een beroep uit Putten (wijk 5). Deze gemeente is vacant omdat ds. H. Markus eerder dit jaar vertrok naar Leerdam.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.