speelgoed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2019 door Jeffrey Schipper

D66-minister pleit voor genderneutraal speelgoed - 20 reacties van christenen

Speelgoedfabrikanten moeten zich afvragen of hun waar stereotypen over jongens en meisjes niet in de hand werkt, vindt minister Ingrid van Engelshoven. De minister, verantwoordelijk voor emancipatie, zou graag zien dat fabrikanten en winkeliers daarover afspraken maken. De oproep van de D66-minister roept bij christenen veel weerstand op. We zetten een aantal reacties op een rijtje.

Esmeralda Ten Cate-de Blaauw: De duisternis doet er alles aan om Gods Schepping te ondermijnen. Man en vrouw schiep God, jongen en meisje, maar als het aan de vorst van de duisternis ligt is dat binnenkort niet meer zicht en hoorbaar. Vanmorgen nog wat Facebookherinneringen voorbij zien komen van mensen die mij 2 jaar geleden feliciteerden met de geboorte van mijn kleinzoon met mooi blauw gekleurde kaarten. In de toekomst zullen die kaarten ook niet meer mogen, maar wordt het algemene woord 'kleinkind' voor jongens en meisjes gebruikt en worden de stereotiepen roze en blauwe kaarten en de beschuit met muisjes ook verbannen naar een genderneutrale kleur. Ik beken kleur. Ik ben "DOCHTER" van de Allerhoogste God, Hij is mijn Vader.

Wanda Simmermans: Jullie reageren al net zo overtrokken als de minister. Het blauw voor jongens en roze voor meisjesbaby's is ook maar een regel en daarbij ons ook opgedrongen. Waarom zouden jongens niet met poppen en meisjes niet met auto's spelen? Ik ben van voor de jaren 50 en ben blij dat mijn moeder daar nooit aan meegedaan heeft. Raar dat die rolbevestigendepatronen nu pas worden losgelaten.

Ik ben van voor de jaren 50 en ben blij dat mijn moeder daar nooit aan meegedaan heeft. Raar dat die rolbevestigendepatronen nu pas worden losgelaten.

Albert de Vos: Speelgoed voor jongens en meisjes mag niet meer zo genoemd worden van D66. Het wordt steeds gekker bij die partij. Het wordt tijd dat de minister van deze partij door een wijze man eens vaderlijk en vermanend toegesproken wordt. Misschien wordt zij wel door Zwarte Piet in de zak meegenomen.

Miebeth de Horn: En terecht!! Meisjes standaard bij een fornuis afbeelden en jongens met een boormachine is namelijk heel rollenpatroonbevestigend en nergens voor nodig. En heeft al niets met gender-indoctrinatie te maken maar met gezond verstand.

Loes den Uil: Ze zijn echt van het padje!! Wat is er mis met meisjes die met poppen spelen omdat zij dat graag willen ?? 33 jaar terug kreeg mijn dochter een trein en een boormachine voor haar verjaardag omdat ZIJ dat graag wilde! Laat het bij de kinderen zelf en bij de ouders! Hier word ik zo verdrietig van!

Jacob Ruiten: Straks krijgen we nog een gendercontroledienst die langs komt om te kijken of mijn zoons wel eens met poppen spelen of mijn dochtertje met autootjes.

Robert Lobbes: Alles om God uit te bannen. Want Hij schiep man en vrouw. En gaf hun verschillende taken om zo één geheel te vormen.

Petra Emens: Wat een bijzonder figuur die minister! Het grootste gedeelte van de wereld weet gewoon of hij een man of zij een vrouw is. Voor die paar mensen die daar over twijfelen moet heel de maatschappij veranderen! Belachelijk idee!

Er is gewoon verschil tussen jongens en meiden en mannen en vrouwen en dat krijg je er echt niet uit dus ga je tijd en ons belastinggeld beter besteden.

Marielle van Poortvliet: Wat een verschrikkelijke onzin. Alsof ouders de voorkeuren van hun kind niet respecteren. Alsof de juf op de peuterspeelzaal tegen jongen zegt dat hij niet in de poppenhoek mag en meisje niet met de auto's. Er is gewoon verschil tussen jongens en meiden en mannen en vrouwen en dat krijg je er echt niet uit dus ga je tijd en ons belastinggeld beter besteden.

Hindrik Sijens: Wanneer ze de echte problemen niet kunnen oplossen, gaan ze zulke dingen zeggen om de aandacht van het eigen falen af te leiden.

Herma Meijer: Onzin. Als ouders ben je verantwoordelijk wat je je kinderen mee geeft en om naast hen te staan, te steunen om zichzelf te kunnen zijn. Of je nu een meisje hebt die een soldaten pak wil, of een jongen die met poppen wil spelen.

Deze minister is het perfecte voorbeeld waarom er niet meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven zitten...

Netty van Os-altena: Onze zoon maakte al met 6 maanden rij-bewegingen met een autootje. Terwijl hij een pop had gekregen. Hij doet zelfs nu de automotive opleiding. Die minister is niet goed. Wat er genetisch al inzit komt er ook uit. Niks rolbevestigend.

Baukje Westra: Zoon werd hier geboren in een huis vol met roze en paarse strikjes. Zijn zussen tutten met pop en leggen deze liefelijk in de kinderwagen (dat zouden ze kunnen hebben afgekeken, geef ik toe) maar zoon lief smijt de pop eruit liefst nog met een vaart, en ragt de kinderwagen door de huiskamer.
Laat ze lekker gaan, ze komen wel op hun plek.

Hans van Roest: Deze minister is het perfecte voorbeeld waarom er niet meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven zitten...

Willem Visser: Genderneutraal speelgoed ... hoe kan men het zelfs maar bedenken? De wereld staat helemaal op z'n kop en het fanatisme van deze gendermensen is zo groot, dat we nog veel meer gekheid kunnen verwachten. Volgens mij moeten we hierover echt allemaal onze stem laten horen.

Stephanie van Ipkens-Goudswaard: Heel gevaarlijk denk ik, alle verschillen tussen man/vrouw weg willen vagen, te beginnen met kinderen. Het ondermijnen van in je kracht gaan staan en hiermee juist al jong een onzekerheid inbouwen over je identiteit.

Johan ten Napel: Vreselijk dit. God heeft de man als man geschapen en de vrouw als vrouw, met beide hun bijzondere kenmerken. Zo kostbaar en zo waardevol. Ze zijn verschillend en toch vullen ze elkaar aan.

Ik beken kleur. Ik ben "DOCHTER" van de Allerhoogste God, Hij is mijn Vader.

Bjuster Baarlik: Ons eerste ‘kind’ (‘dochter’ mag niet meer naar ik begrijp) kreeg haar (mag ‘haar’ wel?) eerste kind. Dit kind moest van ons kind zowel met auto’s als met poppen geconfronteerd worden. Dat eerste kind greep naar de poppen, geen belangstelling voor auto’s. Ons kind kreeg wéér een kind. Dát kind moest ook poppen aangeboden krijgen evenals auto’s. Dit kind had totaal niets met poppen, wèl met auto’s. Ook broemde het kind er lustig op los. Tot grote lol van ons, zijn grootouders. Derde kind wordt geboren. Het maakt ons kind niets meer uit, waar haar kind wel of niet mee geconfronteerd gaat worden. Lesje geleerd en opa en oma gniffelen.

Roelof Bisschop (SGP-Kamerlid): ... en daarna komen rolbevestigende fietsen, rolbevestigende kleuren, rolbevestigende kinderboeken, rolbevestigende kleren, rolbevestigende telefoonhoesjes, rolbevestigende boterhammen, rolbevestigende dekbedden, rolbevestigende enz. enz. enz. aan de beurt.

Ageeth Guis: Minister van Engelshoven moet gewoon aan het werk gaan. Daar betalen we haar voor.

Reacties

G
Vroeger zei mijn opoe, als de zomer en de winter op elkaar gaan lijken is het einde der tijden nabij. Uitspraak ca. 100 jaar geleden!

Vandaag of morgen moet ik van de minister een rok aan en mag mijn vrouw er niet meer in lopen......
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen