Henri Nouwen conferentie

Nieuws

27 september 2019 door Hour of Power

Hour of Power organiseert Henri Nouwen conferentie: “Wie ben ik?”

Onder grote belangstelling is vanmorgen de vierde Henri Nouwen conferentie, georganiseerd door Hour of Power begonnen in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. De conferentie heeft als thema: “Wie ben ik?”. Dit thema is het uitgangspunt van de vier sprekers die het onderwerp uit verschillende invalshoeken, en het gedachtengoed van Henri Nouwen, tijdens deze driedaagse conferentie zullen belichten.

Bijna 25 jaar geleden overleed professor doctor Henri Nouwen. Nouwen was katholiek priester en hoogleraar aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de Ark gemeenschap Daybreak in Toronto (Canada), samen met geestelijk gehandicapten en hun assistenten. Conferentieleider en presentatieleider van Hour of Power Jan van den Bosch: “Henri Nouwen behoort bijna 25 jaar na zijn dood nog altijd tot de meest gelezen auteurs als het gaat om christelijke spiritualiteit en diep doorleefd geloof. Ik heb Henri vele jaren mogen kennen en merk dat zijn invloed ook in ons land nog steeds zeer groot is. Dat zien we ook aan de belangstelling voor deze 4e conferentie met het thema: “Wie ben ik?”.

Maanden geleden was de conferentie al volgeboekt. Verbazingwekkend is dat zowel evangelische als reformatorische als katholieke christenen zich hebben aangemeld voor de conferentie. Juist in protestant Nederland is de invloed van Henri groot. In bijbelstudiekringen, jongerengroepen en kerkdiensten wordt het gedachtengoed van Henri nog altijd overdacht. Het boek ‘Eindelijk thuis, de terugkeer van de verloren zoon’ werd onlangs uitgeroepen tot het beste christelijke boek. Vaak wordt me gevraagd: “wat is het geheim dat Henri Nouwen nog steeds zoveel mensen aanspreekt?“ Henri weet onnavolgbaar te verwoorden wat de kernvragen zijn van het christelijk geloof en zijn persoonlijke worsteling met het lijden in het leven. Zijn meest bekende uitspraak is “Je bent niet wat je doet, je bent niet wat je hebt, je bent niet wat anderen van je zeggen.
Je bent Gods geliefde kind.” Dit is ook het centrale thema van de conferentie die door Hour of Power wordt georganiseerd.

Vandaag spreekt de broer van Henri Nouwen, Laurent Nouwen over het thema: “Jezus volgen”. Daarnaast spreekt Tiemen Westerduin over: “De zegen van de Vader”. Op de conferentie spreken ook schrijfster Mirjam van de Vegt en Leo Fijen, hoofdredacteur levensbeschouwing bij de KRO-NCRV. Tijdens de conferentie wordt een nieuw boek rond het gedachtengoed van Henri Nouwen gepresenteerd: “Geliefd”. De verwachting is dat dit boek opnieuw een bestseller zal zijn, vorig jaar verscheen tijdens de conferentie het boek: “Wie ben ik” waarvan inmiddels bijna 10.000 exemplaren zijn verkocht. Grietje de Vries, één van de conferentiebezoekers verwoordt de verwachting van de deelnemers: “Verbinding, inspiratie, dichter bij God en bij jezelf komen. Ik hoop dat ik door de conferentie word opgebouwd in mijn geloof en dat kan doorgeven aan mijn omgeving.”

Lees hier meer over de Henri Nouwen conferentie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen