Bijbelzondag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2019 door NBG

Honderden kerken vieren binnenkort Bijbelzondag

Op 27 oktober is het Bijbelzondag. Honderden kerken vieren hun dankbaarheid voor de Bijbel, die hier vrij en in begrijpelijke taal beschikbaar is. Het thema is dit jaar: ‘Ik wens jou …’. Voorafgaand wordt een wensen-estafette georganiseerd, die eindigt in Moldavië.

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft het thema ontleend aan de bemoedigende groet van Paulus aan de Romeinse christenen, Romeinen 1:1-7. Want, zegt directeur Rieuwerd Buitenwerf: ‘De Bijbel is goed nieuws om door te geven, ook aan de miljoenen mensen die nog geen Bijbel hebben. Daarvoor zet het Bijbelgenootschap zich in. Wie ons daarbij wil helpen, kan rondom Bijbelzondag projecten steunen voor Moldavische kinderen en Syrische vluchtelingen.’
Bijbelzondag is de jaarlijkse dag waarop het NBG en het VBG (Vlaams Bijbelgenootschap) de kerken vragen om speciale aandacht te geven aan de Bijbel.

Wensen-estafette
Het thema ‘Ik wens jou …’ leent zich ook voor een estafette. Het NBG houdt zo’n wensen-estafette langs kerken van verschillende denominaties. Een markant persoon uit de ene kerk doet per filmpje een wens aan de volgende kerk. Op 27 oktober brengt NBG-voorzitter Karin van den Broeke vanuit haar Protestante Gemeente in Noord-Beveland een groet aan een Moldavische kerk. De kinderen daar krijgen met NBG-steun een boekje met bijbelverhalen uit de Prentenbijbel van Marijke ten Cate.

Sociale media
Op sociale media biedt het NBG kerken de gelegenheid om aan een andere kerk of organisatie een wens te richten. Filmpjes met zo’n wens kunnen gepost worden op onze Facebookpagina. Om de creativiteit te stimuleren zijn bij het NBG kleurige kartonnen koffiebekertjes te bestellen met een letter erop. Van die letters kan een wens gevormd worden. Kerkleden kunnen hun foto’s van zo’n ‘bekerwens’ via Facebook delen met het NBG. Het NBG zal de meest originele foto’s extra in het zonnetje zetten.

Materiaal voor Bijbelzondag
Voor Bijbelzondag is een gratis inspiratieboekje met tips voor de invulling van de kerkdienst beschikbaar. Het boekje is evenals de gratis poster en het kinderwerkje aan te vragen via dit formulier. Ook is er speciaal materiaal van Bijbel Basics op debijbel.nl/bijbelbasics te downloaden.

Lees hier meer over het werk van NBG

Reacties

l
Iedere zondag is het Bijbel zondag.
H
De vraag is of kerkgangers de bijbel in de zondagse eredienst wel bij zich hebben. Misschien is een bijbelzondag daarom toch wel nodig!
H
Mooi initiatief van NBG!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.