Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 september 2019 door Passage

Christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage viert jubilea met Eeuwfeest

Passage viert op dinsdag 1 oktober het 100-jarig jubileum van de christelijke vrouwenbeweging en haar eigen 20-jarig jubileum in het Beatrix Theater in Utrecht. Oud-politica Gerda Verburg, bestuurder Anne Westerduin (foto), kunstenaar Wilma Veen en zangeres en actrice Suzan Seegers leveren een belangrijke bijdrage tijdens het Eeuwfeest van Passage.

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de twee christelijke vrouwenbewegingen de Nederlandse Christen Vrouwenbond (NCVB) en de Christelijke Plattelandsvrouwenbond (CPB) samen fuseerden tot de christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage. De christelijke vrouwenbeweging NCVB werd 100 jaar geleden opgericht.

Belangen vrouwen
Volgens Passage-voorzitter Ada Houtman is het bestaan van Passage nog steeds van toegevoegde waarde. “Vrouwen hebben een eigen kijk op ontwikkelingen in de maatschappij en kunnen zich samen sterk maken om een doel te bereiken. Een beweging als Passage kan, samen met andere vrouwenorganisaties, werken aan de belangen van vrouwen dichtbij en ver weg.”

Passage maakt zich hier sterk voor door in gesprek te gaan met politici en door speciale projecten en fondsen in binnen- en buitenland op te zetten. Bijvoorbeeld Stichting Dr. Albronda-van der Nagelfonds, een sociaal fonds voor vrouwen in Nederland die financiële ondersteuning nodig hebben. Ook lopen er verschillende internationale samenwerkingsprojecten waarin vrouwen worden geholpen hun eigen armoedecirkel te doorbreken en om op te komen voor hun eigen rechten.

Over Passage
Passage bestaat uit ruim 10.000 leden, verdeeld over 200 afdelingen in het land. Het doel van de vereniging is een leefbare samenleving voor vrouwen en mannen. Als christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging let Passage daarbij vooral op de positie en participatie van vrouwen in de samenleving. Dit doet ze vanuit haar inspiratiebron: de Bijbel. Passage inspireert en informeert haar eigen leden door middel van lezingen, gespreks-, film- en leeskringen, excursies, bezinningsdagen, afdelingsavonden en door haar eigen ledenblad: Passage Magazine.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.