Gert-Jan Segers Yassin Elforkani
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2019 door Redactie

ChristenUnie-leider en imam in gesprek over islam en christendom

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers en imam Yassin Elforkani spreken zondagavond 6 oktober in Delft over de islam en het christendom. Ook gaan ze onder leiding van EO-presentator Andries Knevel met elkaar en de zaal in gesprek.

Met de bijeenkomst wil Pulse Events op een open en constructieve manier nadenken over de theologische kern van islam en christendom, de overeenkomsten en verschillen tussen beide godsdiensten en hun plaats in de Nederlandse samenleving. Segers heeft de islam goed leren kennen in Egypte, waar hij jarenlang heeft gewoond. Elforkani is hoofdimam van de Blauwe Moskee in de Amsterdamse wijk Slotervaart.

De sprekers gaan in op de vraag of Allah in de islam en de Vader God van het christendom dezelfde zijn. Ook geven ze antwoord op de cruciale vraag wie Jezus is en welke rol hij voor hen speelt. Daarnaast vertellen ze hoe moslims en christenen een vruchtbare dialoog kunnen voeren en wat dat dan in de praktijk betekent.

Segers: ‘Een van de grootste vragen van onze tijd is hoe christenen en moslims in vrede kunnen samenleven. De grootste vraag aller tijden is: wie is God? Ik zie er zeer naar uit om daar in Delft over door te praten met Elforkani’.

Elforkani: ‘Islam in Nederland is een veel besproken onderwerp. In het debat in Delft staat de kern van het geloof centraal. Ik zie uit naar een open en eerlijk gesprek hierover met Gert-Jan Segers.’

De discussieavond in de Zuiderkerk (Achterom 46) belooft een inspirerende en prikkelende bijeenkomst te worden. De toegang is gratis, de avond begint om 19.30 uur.

Reacties

B
"De sprekers gaan in op de vraag of Allah in de islam en de Vader God van het christendom dezelfde zijn".. Zelfs al zou Allah God zijn (wat ik niet geloof) dan is er toch maar één Weg naar die "God" en dat is Jezus..
T
Amen. Jezus is het antwoord.

Why I Believe Jesus - Ravi Zacharias

.youtube.com/watch?v=M3kM6Rax1AU&t=5s
J
We moeten als christenen het gesprek met moslims niet uit de weg gaan. Wat bindt ons, waar zijn raakvlakken. Dit is aan dhr Segers wel toevertrouwd. Ik hoop echter dat hij ook beseft dat bijna alle oorlogen/aanslagen/geweld zijn oorsprong vindt in de Islam. Dat er teksten zijn in de Koran die dit legitimeren. Ik wens dhr Segers veel moed en (Gods)wijsheid toe.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.