Corjan Matsinger
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 september 2019 door Jeffrey Schipper

Waarom jongerenwerker Corjan Matsinger meestal kromme tenen krijgt van jeugddiensten

"Ik word als ‘hippe’ dominee geacht geen preek, maar een vlot praatje te houden. Na afloop vertelt een groepje tieners dat ze mij de cabaretier-­dominee noemen en dat dit een compliment is", aldus Corjan Matsinger. De jongerenwerker legt in het Nederlands Dagblad uit waarom hij kromme tenen krijgt van jeugddiensten.

"Een aantal jongeren hangt op de achterste bank met oortjes in, een paar anderen doen enthousiast mee, maar het zijn vooral volwassenen van de middengeneratie die ik zie genieten van de samenkomst. Een tiener vertelde me dat hij altijd naar de jeugddienst komt omdat die iets minder slecht is dan de rest."

Corjan heeft een beter idee: Jongeren en ouders die de samenkomst met elkaar organiseren en leiden. Hij citeert een meisje. ’Ik heb liever een dominee met sandalen en een goed verhaal, of een eerlijk en kwetsbare getuigenis, dan een hippe spreker zonder inhoud.’ "Gelijk heeft ze", voegt de jongerenwerker toe.

"Met een paar hippere liedjes gaan we het niet redden richting jongeren."

Foto: website Corjan Matsinger

Lees het volledige commentaar in het Nederlands Dagblad

Reacties

E
Dat jongeren zeker op zoek zijn naar een gedegen verkondiging kan ik als vader van 2 tieners beamen. Maar dat heeft echt niets met een vertaling te maken.
D
Het maakt verschil of jongelui met hun ouders meekomen of als jong-volwassenen op eigen houtje gaan. Deze laatsten horen denk ik liever een stevige preek met een tekst uit de (herziene) Statenvertaling dan een leuk praatje vanuit de Nieuwe Bijbel-"vertaling". Makers van bijbelse films kiezen niet voor niets vaak voor ouderwetse vertalingen.
R
Als jongere ben ik het helemaal met jullie beide eens. Zelf vind ik de Nbv echt de bodemgrens van bijbelvertalingen.Maar een belangrijker punt. Hoe bereik je de jongeren die niet zelfstandig naar de kerk gaan. Het is niet vanzelf sprekend dat de preek die mij aantrekt ook de met-ouders-mee- christen aanspreekt om verder te gaan met en in geloof.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.