nepal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 september 2019 door Patrick Simons

Voorganger Nepal spoorloos verdwenen na getuigenis op social media

Zorgwekkend nieuws vanuit Nepal. Al jaren stellen de kerken in in het land dat ze steeds meer onder druk komen te staan van hindoefundamentalisten. Dat lijkt nu bevestigd te zijn door een incident met een voorganger, zo meldt het Nederlands Dagblad.

Sukdev Giri, een 59-jarige voorganger, gaf recent zijn getuigenis in een video op social media. Daarin vertelde hij hoe hij met het christendom in aanraking was gekomen en interesse kreeg voor Jezus die de voeten van zijn leerlingen waste en de nederigheid die Jezus daarmee toonde. In de video wees hij er ook op dat er hindoegoden zijn die overspel pleegden.

Sinds de video op social media is verspreid, is de vooranger spoorloos verdwenen. Hij ontving daarvoor doodsbedreigingen. De video was overigens bedoeld voor gebruik binnen de kerk maar kwam in augustus op YouTube terecht. Sindsdien werd deze video 750.000 keer bekeken. Inmiddels is de video verwijderd.

Nadat hij hatelijke recties kreeg, keerde hij sinds half augustus niet meer terug naar huis. De vraag is of er iets gebeurd is met Giri of dat hij ervoor heeft gekozen om onder te duiken. In ieder geval staat vast dat familie en vrienden zich zorgen maken over zijn veiligheid. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.