Bannister
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Moslims hebben deze drie vragen over het christendom; apologeet geeft antwoord

De christelijke apologeet Andy Bannister evangeliseert onder moslims. Hij deelde op het Ravi Zacharias Internationals MInistries event de drie meest gebruikte vragen over het christendom onder moslims en beantwoordde ze.

1. Is de Bijbel niet veranderd en aangepast?
"De reden dat ze deze vraag stellen, is omdat Mohammed zei dat de Koran identiek was aan de Bijbel. Maar toen moslims in contact kwamen met christenen, en de BIjbel bestudeerden ontdekten ze een groot probleem: de Bijbel en de Koran spraken elkaar tegen. Daarom stellen islamitische onderzoekers dat de Bijbel veranderderd en verouderd is. Echter: we hebben ontzettend veel oude manuscripten van de Bijbel, die je naast elkaar kan leggen. Je kan nagaan of er dingen veranderd zijn."

2. Staat Mohammed echt niet in de Bijbel?
"Sommige islamitische uitleggers zeggen dat bijvoorbeeld Johannes 14 Mohammed voorspelt: En ik zal het de Vader bidden, en Hij zal jullie een andere Trooster geven'. Maar ik zegt tegen mijn moslim-vrienden dat als ze de dingen lezen over deze Trooster, het veel logischer is dat Hij het heeft over de dag dat de kerk ontstond, in Handelingen 2 met de uitstorting van de Heilige Geest."

3. Waarom aanbidden christenen Jezus?
"Veel verzen in het Nieuwe Testament gaan over het aanbidden van Jezus, zeg ik dan. Óf Jezus was de meest nutteloze leraar in de historie, omdat Hij communiceerde dat Hij aanbeden wilde worden, maar dat eigenlijk niet wilde. Óf Hij claimde echt dat Hij God was en deed dat zo goed dat Zijn volgers Hem begrepen. Ik denk dat het tweede waar is."

Reacties

H
Zie ook de apologeet David Woodhttps://www.youtube.com/watch?v=ZhNOTx_TM1w

David Wood was de vriend van de in 2017 overleden Nabeel Quresiehi bekend om zijn boek Ik zocht Allah en vond Jezus.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.