Lege kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 september 2019 door Geerten van Breugel

Onheilspellend rapport: 35 miljoen jongeren nemen in 2050 afscheid van het christendom

Rapport 'The Great Opportunity', uitgevoerd door Pinetops Foundation en The Veritas Forum, voorspelt dat er in 2050 35 miljoen jongeren het christendom heben verlaten. Volgens de auteurs van het rapport ligt hier dan ook gelijk de grootste missie en mogelijkheid voor christenen.

Greg Stier, die een organisatie bestuurt om jongerenwerkers op te leiden, geeft in de Christian Post een uitgebreide reactie op het rapport: "Maar wat als we niet alleen bezig zouden zijn met het stoppen van het bloeden, maar voor een opwekking zouden bidden? Hoe zetten we die knop om?" Stier richtte Dare 2 Share op en schreef verschillende boeken over het thema. 

Het rapport baseert zich op verschilllende ǵerenommeerde onderzoeken van onderzoeksinstituten als de Landscape Study van Pew Research Center, de Baylor Religion Survey van Public Religion Research Institute en de Gallup Annual Religion Surveys. De 35 miljoen jongeren die het Christendom verlaten is een 'basisscenario'; 42 miljoen jongeren die de kerk verlaten is het 'worst-case scenario'.

Reacties

H
Och Harvey Cox deed in 1965 ook al soortgelijke voorspellingen maar kwam daar in 2009 weer op terug. ( The future of faith )

Het feit dat men meent daar onderzoek naar te moeten doen getuigd al van ongeloof. De HEERE weet wanneer het getal der uitverkorenen vol is.
Wij zijn mensen die nog geen dag vooruit kunnen plannen en niet kunnen weten of die planning ook uit komt. Laat staan dat wij kunnen voorspellen wat jongeren gaan doen. Jongeren kunnen afscheid nemen van het christendom, maar neemt Christus ook afscheid van hen? Hij, die bij machte is om water te gieten op het droge en mensen in hun dromen en gedachten aan te spreken en zich aan hen te tonen. Is de Heere niet groter dan onze verwachtingen?
A
In 2050 bestaat de huidige afvallige kerk niet meer, dus ze kunnen er ook geen afscheid van nemen.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.