De Akker

Nieuws

25 september 2019 door Waardevoorjegeld BV

Reformatorische school voor speciaal onderwijs gaat huisvesting met crowdfunding realiseren

Vanwege de noodzaak tot uitbreiding van capaciteit gaat De Akker te Sliedrecht haar plannen realiseren met crowdfunding. De betrokkenheid op deze onderwijsinstelling (speciaal onderwijs) is groot. Daarom heeft het bestuur van de school het initiatief gestart om met elkaar de financiering voor de uitbreiding te gaan realiseren. Deelnemers ontvangen rente tijdens de looptijd. Het gaat dus niet om giften.

De Akker te Sliedrecht is een school voor speciaal onderwijs, waar kinderen uit de reformatorische gezindte onderwijs kunnen volgen, die niet in ons regulier onderwijs terecht kunnen. Samen met de locaties in Barendrecht en Werkendam werken de Akker en de Wijngaard aan een aanbod voor onze kinderen. Al na 8 jaar blijkt de locatie in Sliedrecht te klein. De toename van het aantal kinderen bij de afdeling ZMLK neemt nog steeds toe. Met ingang van het nieuwe schooljaar kunnen daardoor niet alle leerlingen meer worden gehuisvest. Daarnaast is er extra ruimtebehoefte in verband met met de voorgenomen samenwerking met de stichting Adullam, die aanvullend 2 groepen voor kinderen met een intensieve zorg/begeleidingsvraag wil realiseren.

Om alle kinderen te laten leren binnen het onderwijs is het er meer nodig dan alleen een onderwijsinstelling. Samenwerking met zorg en begeleiding is dan noodzakelijk. Zodra een KDC (Kind Dag Centrum) en een SO school (Speciaal Onderwijs) onder één dak zitten, is dit ook echt te realiseren. Combinatie van onderwijs en zorg wordt dan mogelijk gemaakt, waarbij ruimschoots gebruik gemaakt kan worden van elkaars expertise. Uitbreiding met een tweede verdieping is de enige optie om de huidige huisvestingsproblemen op te lossen en tevens het onderwijsaanbod te verbreden.

Het bestuur van de vereniging Reformatorisch Samenwerkingsverband Weer Samen Naar School is overtuigd van de grote betrokkenheid op het werk van de genoemde scholen. Zij stelt particulieren in de gelegenheid om onder elkaar de financiering voor deze uitbreiding te realiseren. Daarom gaat de vereniging u de mogelijkheid bieden om uw overtollige spaargeld beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van deze school. Deelnemers ontvangen daarmee veel meer rente dan bij de bank die nog nauwelijks enige rentevergoeding bieden en al spreken over de mogelijkheid van een negatieve rente. Op deze wijze wordt een wederzijds belang gediend; de deelnemer helpt er eenvoudig een prachtig doel mee en de waarde van het vermogen loopt niet verder terug.

Het project staat op de website van Waardevoorjegeld.nl en is geopend voor inschrijving vanaf 23 september as. om 20.00 uur.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.