bibleapp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 september 2019 door Patrick Simons

Onderzoek: met Bijbelapp ga je meer lezen maar begrijp je minder

Steeds meer mensen maken bij het lezen van de Bijbel gebruik van een app. Het was reden voor John Dyer, promovendus op het gebied van Bijbelsoftware, om hier onderzoek naar te doen. Daaruit bleek dat je door een app wel vaker de Bijbel gaat lezen, maar dat de tekst minder goed begrepen wordt. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Het zijn enkele opvallende uitkomsten van het onderzoek dat verscheen in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Religion, Media and Digital Culture. Hij liet deelnemers een leesrooster van het evangelie naar de beschrijving van Johannes volgen. Degenen die een app gebruikten, lazen twee dagen vaker het rooster dan degenen die uit een een papieren Bijbel lazen. Dat heeft volgens Dyer zelf vooral te maken met het feit dat een app gebruikt maakt van meldingen die de lezer herinneren aan het rooster.

Een andere opvallende conclusie is dat mannen vaker het leesrooster voltooiden dan vrouwen. Verder geeft maar liefst twee derde van de deelnemers aan dat ze bij het bestuderen van de Bijbel of voor langer Bijbellezen liever een papieren Bijbel hebben in plaats van een digitale variant.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.