segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 september 2019 door Patrick Simons

Antisemiet krijgt volop ruimte om Jodenhaat te spuien op Radio 1; Gert-Jan Segers wil straf

Een bizar moment bij het BNNVARA-programma GAAN! op NPO Radio 1. De omroep, die normaal gesproken heel alert is als het gaat om inclusiviteit en het beledigen van bepaalde bevolkinsgroepen, gaf een luisteraar alle ruimte om zeer antisemitische uitspraken te doen. Presentator Morad El Ouakili greep niet in.

De luisteraar belde in en deed enkele bizarre uitspraken. Zo sprak hij over "jodengespuis" en vond hij dat "die lui echt uitgeroeid moeten worden, wereldwijd". De presentator ging daar niet tegenin, maar de Joodse stichting Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) trok direct aan de bel. Zij eisten excuses van zowel de omroep als de presentator zelf. CIDI kreeg meerdere geschokte reaties binnen en sprak van giftige denkbeelden en antisemitische complottheorieën.

ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers reageert op Twitter ook verbolgen op het voorval. "Ik mag hopen dat dit niet ongestraft blijft", aldus Segers die verder vertelt dat de presentator ook nog eens meldt dat de inbeller bijval kreeg op de app van Radio 1.

BNNVARA heeft innmiddels overigens ook haar excuses aangeboden. "Deze luisteraar had absoluut niet de ruimte mogen krijgen om zijn antisemitische uitspraken te verkondigen. Hiervoor bieden we onze excuses aan. Het gesprek had direct moeten worden afgekapt of de speker had zijn woorden terug moeten nemen. We hebben de uitzending vandaag besproken met onze presentator Morad El Ouakili en hij is het hier mee eens. Wij dulden geen antisemitisme en andere vormen van discriminatie in onze progamma's."

Reacties

Zoals eerder gezegd: de "inclusiviteit" (trouwens een vreemde term), is zo inclusief tot de links-liberale bepalen.

Goed van Segers dat hij ageert, zeer terecht!
H
Schokkend dat een antisemiet acht minuten lang op een publieke zender de kans krijgt op zijn gif te spuwen. Had Morad El Ouakili ook excuus aangeboden als er geen reacties waren gekomen? Als je hiermee kunt wegkomen, deugt ook de VARA niet.
A
Ik ben "blij" dat wij op deze manier er met onze neuzen op gedrukt worden hoe zeer de anti christ zijn plek overal inneemt.

Laten wij onze stem ook horen of geloven wij het wel. Zijn wij moedig of laten wij kansen liggen?

Ik bid vandaag om moed en inzicht. Dat wij alle mogelijkheden aangrijpen om vaker dapper te zijn.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.