The Rapper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

09 oktober 2019 door Patrick Goede

Chance the Rapper vertelt bij Ellen Degeneres over zijn reden om mensen te helpen: "Jezus leert ons voor onze naaste te zorgen"

Chance the Rapper is een zeer populaire rapper in de Verenigde Staten. Eerder gaf Kanye West al aan dat de rapper de reden is van zijn hernieuwde geloof in Jezus Christus. Onlangs zat Chance in de talkshow van Ellen Degeneres en zij vroeg hem naar zijn liefdadigheidswerk. "Ik vind het belangrijk om iets terug te geven aan de samenleving vanwege Jezus. Hij heeft mij geholpen de dingen in dit leven beter te begrijpen. Hij leert ons om voor onze naaste te zorgen, want we zijn allemaal mensen", zegt de rapper.

Chance, wiens echte naam Chancelor Jonathan Bennett is, vertelt verder: "Het is een mix tussen wat Jezus ons opdraagt en wat mijn ouders mij geleerd hebben". Eerder in de show liet Ellen al een foto zien van zijn pasgeboren dochtertje. Op het rompertje staat "Ik ben wie Hij zegt dat ik ben". 

Ellen, die als lesbische vrouw de nodige weerstand heeft ondervonden en niet in de laatste plaats van christenen, reageert enthousiast: "Dat is een prachtige inspiratiebron!". Ze heeft nog een cadeautje voor de zichtbaar nerveuze en bescheiden rapper: tuinbroeken voor het hele gezin en een nieuwe pet voor de rapper vanwege de gezinsuitbreiding. 

De reacties op YouTube zijn al even enthousiast: "Het is zo fantastisch om een man te horen zeggen dat Jezus de aanleiding is voor zijn succes", en "Dit is hoe rappers vandaag de dag moeten zijn, niet dat zwaaien met geweren en al die stoerdoenerij".

Bekijk hieronder het hele interview van Ellen Degeners met Chance the Rapper.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen