Donald
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 september 2019 door Patrick Goede

Trump eerste president op VN-top voor religieuze vrijheid: "Per dag sterven er 11 christenen"

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een Amerikaanse president de VN-top voor religieuze vrijheid bijgewoond. Geen van Trumps voorgangers vond het noodzakelijk om dit internationale evenement bij te wonen maar president Trump is zeer uitgesproken in zijn toespraak. "We staan op voor de ongeveer 250 miljoen christenen die wereldwijd vervolgd worden. Ongeveer elf christenen sterven per dag door vervolging", zegt Trump. "Religieuze vrijheid is één van mijn hoogste prioriteiten en dat is het altijd geweest."

"80 procent van de wereldbevolking leeft in landen waar je moeilijk kunt geloven, het is moeilijk te geloven. Elf christenen sterven per dag, denk daar eens over na. Omdat ze Christus volgen. Wie had gedacht dat dit mogelijk was? In deze tijd?". Daarnaast staat de president stil bij pastor Andrew die gevangen zat in Turkije: "Ik wil pastor Andrew bedanken die vast zat in Turkije. Ik wil president Erdogan bedanken voor zijn vrijlating. Het zag er allemaal niet fraai uit, maar je bent terug en je bent hier. Gefeliciteerd."

"In juli heb ik zelf gesproken met overlevende van vervolging in het Witte Huis. We moeten samenwerken om de gemeenschappen van elk soort geloof te beschermen. Te vaak onderdrukken mensen op machtsposities gelovigen. Ik roep alle staten op om bij te dragen aan deze urgente, morele plicht. De Verenigde Staten hebben een cruciale rol in deze belangrijke missie", zegt de president tot besluit. 

Het evenement werd onder andere bijgewoond door vice-president Mike Pence en de evangelische voorgangers Franklin Graham, Jenetzen Franklin en Paula White. Pence introduceerde president Trump: "We hebben meer dan 370 miljoen dollar gedoneerd aan geloofsorganisaties die vervolgd werden door IS in Irak. Vandaag, levert de president het bewijs voor zijn passie met betrekking tot religieuze vrijheid. Het is voor mij de grootste eer om de onvermoeibare kampioen en voorvechter van gelovigen over de hele wereld aan te kondigen: de 45e president van de Verenigde Staten, president Donald Trump."

Reacties

Mooi van Trump... Maar is het religieuze vrijheid die het Christendom redt van verloedering en afval?
Ik geloof zeker dat alle mensen het volste recht hebben om Christen te zijn of te worden, in alle mogelijke vormen en variaties. Maar ik wil er niet een universeel recht van maken om alles maar te geloven en te uit te dragen. Er bestaan nu eenmaal verwerpelijke godsdiensten die moeten worden bestreden.
H
@ Kees je zegt “ Maar ik wil er niet een universeel recht van maken om alles maar te geloven en te uit te dragen. “ Wat bedoel je daarmee?

Er bestaan inderdaad verwerpelijke godsdiensten maar kan /

mag een overheid heersen over de gewetens (het geloof) van mensen?
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.