abu dhabi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 september 2019 door Patrick Simons

Abu Dhabi bouwt kerk, synagoge en moskee op één complex

Een plaats waar verschillende religies hun eigen gebouw hebben en allemaal diensten kunnen organiseren? Het lijkt een illusie. Toch is dat precies wat men op Abu Dhabi wil realiseren, nu bekend is geworden dat men toestemming heeft gegeven voor een officieel erkende synagoge.

Dat betekent dat de joden in de Verenigde Araische Emiraten (VAE) eindelijk een eigen godshuis krijgen. Het meest bijzondere is echter dat het op complex wordt gebouwd waar ook een moskee en een kerk gaan komen. Dit complex moet nog gebouwd worden en zal gevestigd worden op het eiland Saadiyat. De bouw zal volgend jaar starten en het is de bedoeling dat het binnen drie jaar klaar is.

Hoewel ieder gebouw een eigen ingang krijgt, zijn ze wel met elkaar verbonden door middel van een tuin. Daar is bewust voor gekozen om meer eenheid en dialoog te bewerkstelligen tussen verschillende religies. Ook wil men op deze manier bijdragen aan de uitwisseling van kennis en religieuze verdraagzaamheid.

2019 is in de Verenigde Arabische Emiraten reeds uitgeroepen tot het jaar van verdraagzaamheid. Hoewel de islam hier de staatsgodsdienst is, krijgen ook andere religies ruimte. Tocht zitten daar ook haken en ogen aan. Joden voelen zich nog niet echt veilig in het land en wanneer je als moslim jezelf bekeert tot een andere religie, riskeer je de doodstraf.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.