De Heer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 september 2019 door Patrick Simons

Ds. De Heer ziet secularisatie diep doordringen bij evangelische beweging

De afweer ten opzichte van de evangelische beweging lijkt in de gereformeerde gemeente vooral onder de oudere generatie hoog te zijn. Dat blijkt een peiling die tijdens een zomerconferentie voor jongeren werd gehouden, meldt het Reformatorisch Dagblad.

De aanwezige studenten gaven aan dat zo'n 45% van hun thuisgemeente afweer heeft ten opzichte van de evangelische beweging, van de studenten zelf was dat zo'n 16%. Het thema van de conferentie was 'Evangelische beweging, spiegel en spanningsbron' en ds. J. M. D. de Heer sprak over die spanningsbron.

De predikant benoemde daarbij een aantal in zijn ogen belangrijke verschillen. Zo stelde hij dat de zondeval wel wordt beleden in evangelische kringen, maar nauwelijks functioneert. Ook vertelde hij dat er vrijwel niet wordt gesproken over de plaats van de wet en dat de nadruk ligt op de keuze die men voor Jezus maakt. Naast het inmiddels bekende punt over de liedcultuur stelde De Heer ook dat er in evangelische kringen sprake is van grote verschuivingen op bijvoorbeeld het gebied van homoseksualiteit. Secularisatie dringt tot slot volgens hem diep door in de evangelische beweging waardoor de seculiere wereld een grote impact heeft.

Lees het hele verslag in het Reformatorisch Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.