Dagelijks leven

25 september 2019 door Patrick Simons

Bekijk de indrukwekkende getuigenis van danser Laura Job die op EO-Jongerendag werd bevrijd van haar angst

Laura Job is danser en dansdocent. Ze is eigenlijk al van jongs af aan bezig met dansen en werd ook gevraagd om op de EO-Jongendag te maken. Ze was echter ontzettend bang dat er iets mis zou gaan. En wat bleek? Een paar weken later hoorde ze dat het thema van de bewuste Jongerendag 'Fear not' was. Ze vertelt erover in een filmpje op de Instagrampagina van Move.community. 

Ze kon het haast niet geloven dat dit het thema was van de EO-Jongerendag waar ze mocht gaan dansen. "In 2017 werden we gevraagd om op de EO-jongerendag te dansen. Dat was natuurlijk een ontzettende eer, maar één van de eerste dingen die door mijn hoofd schoot was: als er maar niet iets gebeurt. Ik was dus heel bang voor terreur. Dat belemmerde mij om heel veel dingen te doen, of in ieder geval te doen zoals ik ze zou willen doen. Toen ik een paar weken later hoorde dat het thema 'Fear not' zou zijn dacht ik: dit meen je toch niet? Ik ga dit dansen, ik ga dit uitdragen?"

"Na de preek op die EO-Jongerendag brak ik in tranen uit", vertelt Laura verder. "Ik kon mijzelf echt niet onder controle houden. Toen ging ik het podium op en heb ik voor het eerst sinds jaren geen angst meer gevoeld terwijl ik op zoiets groots stond en zoiets geweldigs stond te doen. Ik werd niet meer belemmerd door die angst om dingen te doen die ik zou willen doen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals