moslim nacht

Nieuws

24 september 2019 door Patrick Goede

Jezus verschijnt aan moslim en laat hem het evangelie van Johannes opschrijven: "Wie was deze man?"

Kerkplanter David Platt interviewde namens de McLean Bible Church Yazim, een moslim die in het midden Oosten kerk leidt. "God werkt hier door visioenen, dromen en persoonlijke ontmoetingen", zegt Yazim met een vervormde stem. Het openlijk belijden van zijn geloof is namelijk strafbaar en gevaarlijk, volgens de Christian Post.

"Een man die wij recent mochten ontmoeten vertelde ons het volgende: 'Een man in het wit gekleed klopte elke nacht aan mijn deur. Ik kon niet in zijn ogen kijken want zijn gezicht gaf teveel licht. Hij vroeg mij op te schrijven wat hij mij vertelde, dat deed ik tot ik in slaap viel. De volgende nacht kwam Hij weer. Dit ging zo een maand door.'", vertelt Yazim.

De man liet Yazim zijn aantekeningen zien. Daarin bleek het volledige evangelie volgens Johannes te staan. "Hij had gewoon het complete evangelie van Johannes in zijn aantekeningen staan. Jezus bezocht hem elke nacht tot het compleet was. Het mooie is dat de man ons vroeg of wij wisten "wie deze man in het wit was?". Zo zie je dat God zijn deel doet maar dat wij ook nog steeds ons deel mogen doen", zegt Yazim.

Opvallend genoeg verschijnt Jezus vaker aan moslims in een droom of via een persoonlijke verschijning. Volgens Mission Frontiers maakt ongeveer 25 procent van de bekeerde moslims zo'n ervaring mee. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen