wopke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 september 2019 door Patrick Simons

Minister Wopke Hoekstra spreekt tijdens kerkdienst: "Ik heb meer vragen dan antwoorden"

Minister van Financiën Wopke Hoekstra sprak zondag tijdens een bijeenkomst van de Remonstrantse Kerk in Bussum. De minister was daarbij bijzonder openhartig over zijn geloof en hoe hij over God denkt.

Veel naar de kerk gaat hij niet, zo vertelt hij. "Toen ik me daar bij Maarten den Ottolander ooit voor verontschuldigde zei hij: 'bij de remonstranten mag dat'. Ik vond dat ontwapenend. Het niet-dogmatische van deze kerk heeft me altijd aangesproken. Of God bestaat? Ik denk het, ik hoop het, maar ik heb meer vragen dan antwoorden. Ook daarom voel ik mij thuis bij de remonstrantse kerk, die daarvoor alle ruimte biedt."

"Een kerkdienst vervult daarin de rol van een plaats van verstilling en bezinning. Van reflectie en relativering. Rustend op een stevig fundament van door het geloof ingegeven normen en waarden."

Lees hier de hele toespraak

Reacties

Wopke, (Salvis Titulis),Als je dit leest, wat ik van harte hoop, mag ik dan iets opmerken bij je verhaal? Ik hoop niet je dit als fijneslijperij opvat, maar ik heb een oprecht verlangen dat je kennis neemt van wat geschreven staat in de eerste brief aan de Korintiërs , hoofdstuk 1 vanaf vers 18 (Goddelijke tegenover wereldse wijsheid) en verder heel hoofdstuk 2 van deze brief. Bij mij was dit levens veranderend en opende mijn ogen. Toen ik vroeg of ik Gods Geest mocht ontvangen, werd de Bijbel een diamant met vele facetten.
B
Meen je dit nu serieus? Iemand die beweert dat Gods wijsheid dwaasheid is voor de mens en vice versa, en dat opent jou de ogen? Hoezo dat?

Is het niet logisch om te veronderstellen dat Paulus wel wist dat zijn boodschap dwaas was, en dat hij daarom verzon "maar de menselijke wijsheid is dwaasheid voor God en vice versa, dus mijn dwaasheid is Gods wijsheid"?

Voor iemand die rechercheur was moet dit niet zo moeilijk uit te vogelen zijn, lijkt me..Vervolg op Wopke: Ik was in mijn werkzame leven rechercheur en belast met bijzondere onderzoeken. Dus waarheidsvinding stond voor mij op nummer 1. Toen mijn geestelijke ogen werden geopend voor de kracht en de openbaring van Zijn woord, kreeg mijn leven een nieuwe dimensie met schitterende vergezichten.

Mijn traditionele achtergrond met wetten en regels, verhinderde mij vroeger om dit te ontdekken. Gods woord gaat ver boven alles uit. Ik bid je toe dat je deze schoonheid en het nieuwe leven, verder mag ontdekken. Zegen op je werk.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.