moskee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 september 2019 door Patrick Simons

Hoogleraar Bernhard Reitsma: "Negatieve aandacht salafisten straalt af op conservatieve groeperingen christendom en jodendom"

Nieuwsuur en NRC publiceerden korte tijd geleden een onderzoek naar het salafisme in Nederland. De uitkomsten waren voor veel mensen schokkend, anderen stelden er helemaal niet van op te kijken. Bernhard Reitsma, hoogleraar christendom in de context van de islam, reageert in het Nederlands Dagblad.

"Het lijkt erop dat het voor veel Nederlanders volstrekt onbegrijpelijk is wanneer mensen ervan overtuigd zijn dat hun geloof in God het enige ware is. Als christen kan ik goed begrijpen dat het zo werkt", vertelt de hoogleraar desgevraagd. Ook reageert hij op het feit dat het salafisme de afgelopen weken veelvuldig werd vergeleken met orthodoxe stromingen binnen het christendom. "Het zijn groepen die opvallen omdat ze nogal afwijken van de heersende norm."

"Ik contstateer wel dat de aandacht voor salafisten helaas negatief afstraalt op conservatieve groeperingen in het christendom en jodendom", aldus Reitsma.

Lees hier het hele artikel.

CIP.nl sprak Bernhard Reitsma een paar jaar geleden: "Christenen maken zich te druk over de islam".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.