Ds. Arie van der Veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 september 2019 door Jeffrey Schipper

Jezus zegt dat wij eerst het koninkrijk van God moeten zoeken - maar waar vind je dat?

'Zoek liever eerst het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden', zegt Jezus in de Bergrede. In deze videoboodschap vraagt ds. Arie van der Veer zich af waar we het koninkrijk van God kunnen vinden.

Reacties

H
Maar als Jezus zo veel over het koninkrijk sprak, is het dan niet belangrijk om te weten wat Zijn doel daarmee was? In onze kerken spreekt men er vaak over als: “stil maar, wacht maar, alles wordt (ooit) nieuw.” Maar het zou m.i. veel meer moeten inhouden dan een troost voor de verre toekomst! Zou Jezus ons hierbij niet een veel actievere rol hebben toebedeeld? Bijv. als een koopman die alles verkocht om die ene kostbare parel te kunnen kopen, of als de lamp op de standaard, of het zoutende zout.... Dat houdt wat meer in dan alleen ‘geloven’.
H
Het betekent alles op alles zetten, zichtbaar zijn, de smaak van het Koninkrijk verspreiden. Jezus’ zendingsopdracht aan de discipelen was niet alleen gericht op het bekeren van individuen. Het ging daarnaast ook om het discipelen van naties/volken/landen! In het verleden heeft het evangelie het hele Europese continent veranderd van een barbaarse woestenij tot een beschaafd continent met compleet veranderde waarden en normen, vanwaaruit de boodschap van het evangelie over de hele wereld werd verspreid en waar mensen tot op de dag van vandaag...
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events