vs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 september 2019 door Patrick Simons

Deense evangelist vraagt asiel aan in VS vanwege 'geloofsvervolging'

Een opvallend bericht vanuit de Verenigde Staten. Daar heeft de Deense evangelist Torben Søndergaard namelijk asiel aangevraagd omdat er naar zijn zeggen sprake is van geloofsvervolging in Denemarken. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

De evangelist en oprichter van hervormingsbeweging The Last Reformation verblijft al sinds januari in de Verenigde Staten. Hij durft echter niet meer terug te keren naar zijn geboorteland omdat hij bang is dat hij wordt gearresteerd en dat zijn minderjarige dochter door de kinderbescherming bij hem zou worden weggehaald, omdat de overheid het niet eens zou zijn met het christelijke thuisonderwijs dat ze krijgt.

Begin dit jaar werd er op de Deense tv een documentaireserie uitgezonden over 'radicale christenen'. Daarin werd Søndergaard behoorlijk negatief weggezet en hij zegt nu zich vogelvrij verklaard te voelen. Hij kreeg in de documentaire beschuldingen van duiveluitdrijving én kindermisbruik over zich heen. Autoriteiten openden daarop een onderzoek naar hem. De Deense Raad voor Journalistiek meldde eerder al dat dat de evangelist is misleid door journalisten.

Bekijk ook de video bij CBN.

Reacties

S
Ik hoop dat dit gevolgd wordt: in Engeland worden ook al mensen te pas en te onpas gearresteerd die een evangelie prediken dat een aanstoot kan zijn voor liberalen en andersgelovigen.
T
Torben Søndergaard predikt Jezus als de verlosser. Hij wekt op om Jezus te volgen. Dat doet hij als straatprediker. Velen komen tot geloof en worden gered. Op youtube is veel van zijn onderwijs. Hij brengt velen tot Jezus, die daarop in beweging komen. Zo is er sprake van een wereldwijde verkondiging aan een wereld die het evangelie van Jezus Christus zo nodig heeft. youtube.com/watch?v=3qASBnkMpv8
J
Ik volg hem ook en hij is echt een man van God. Het is onbeschoft en duivels wat er in Denemarken is gebeurt. Maar hij gaat nu met hetzelfde verder in Amerika en God gunst is op hem.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.