Nieuws

19 september 2019 door Spaanse Evangelische Zending

Spaanse Evangelische Zending (SEZ) werkt verder vanuit Apeldoorn

Op 17 september vond de officiële opening plaats van het nieuwe kantoor van de Spaanse Evangelische Zending (SEZ). De zendingsorganisatie werkte voorheen vanuit Hardinxveld-Giessendam. Deze zomer verhuisde het kantoor naar het pand van Erdee Media Groep (EMG) in Apeldoorn.

Vandaag werd het nieuwe kantoor feestelijk geopend in aanwezigheid van afgevaardigden uit het directieteam van EMG en de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad. Verder waren het dagelijks bestuur en enkele werkers van de SEZ aanwezig.

Onder het genot van taart en koffie hoorden de afgevaardigden meer over het werk van de SEZ in Cuba en Spanje. Daar geeft de SEZ Bijbels onderwijs op verschillende manieren. Elbert Verboom, Cubacoördinator bij de SEZ, verleent boekenhulp en pastorale steun aan 1.500 predikanten en theologiestudenten in Cuba. Ds. B. Coster, evangelist bij de SEZ, geeft lessen aan theologische scholen in Spanje en in Cuba. Ook voorziet de SEZ in schriftelijke Bijbelcursussen, waar 29.000 Cubanen met allerlei achtergronden aan meedoen. Het werk wordt in Cuba ondersteund door diaconale projecten op het gebied van voedselvoorziening en heropbouw na orkanen.

In het gebouw van EMG vinden meer organisaties onderdak met een doelstelling gericht op de uitbreiding van Gods Koninkrijk. Het is de wens van de SEZ dat men elkaar wederzijds kan versterken in deze missie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals