lcj
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 september 2019 door Redactie

Contract van LCJ-directeur definitief ontbonden na intern onderzoek

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) heeft directeur/bestuurder Kees van Vianen defenitief ontslagen. Dat meldt de Raad van Toezicht in een persbericht. De arbeidsovereenkomst is ontbonden.

Hij werd eerder al geschorst. Uit onderzoek van CIP.nl bleek toen dat er sprake was seksueel grensoverschrijdend gedrag via social media. Na intern onderzoek is de Raad van Toezicht van het LCJ inderdaad tot de conclusie gekomen dat "het gedrag van de directeur op het gebied van seksualiteit in communicatie met jongeren via social media, gezien de door het LCJ voorgestane waarden en normen, grensoverschrijdend en onacceptabel is".

Van Vianen was al vanaf de oprichting in 1984 betrokken bij de jeugdorganisatie. Sinds 2009 was hij ook directeur. Het LCJ meldt een interimbestuurder te hebben aangesteld in de persoon van de heer B. Kalkman uit Sliedrecht. Hij was al eerder betrokken bij de organisatie en zal samen met operationeel directeur de heer W. Kok zorgen voor de continuïteit van het werk dat LCJ doet. De organisatie biedt de ruimte voor jongeren die graag contact met iemand willen over deze zaak. Ze kunnen terecht bij hun eigen predikant of ambtsdrager, maar ook jeugdwerkadviseurs van LCJ zijn beschikbaar.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events