Dale Partridge
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 september 2019 door Geerten van Breugel

Pastor en vriend van Jarrid Wilson: "Onbijbels om mannen met psychische problemen in de rol van herder te plaatsen"

Dale Partridge, pastor, kerkplanter én vriend van de overleden pastor Jarrid Wilson, zegt in de Christian Post dat het belangrijk is dat pastors niet in die positie komen als ze worstelen met hun psychologische gezondheid. "De Bijbel geeft ons duidelijke instructies als het gaat om een herder in de kerk in 1 Timotheüs 3 en Titus 1. Een geroepen man moet nuchter zijn, zelfredzaam, een aanhanger van de juiste leer, gedisciplineerd, beproefd en heilig."

Partridge noemt het "roekeloos" om iemand met psychologische issues in de positie van pastor te plaatsen. "Het gebeurt vaker dat mannen in de rol van herder een einde aan hun leven maken. En dat waren publieke worstelingen. De grote vraag is waarom kerken deze mannen in de positie van pastor plaatsen."

Op basis van de genoemde Bijbelteksten concludeert Partridge dat het onbijbels, roekeloos en gevaarlijk is om een dominee met deze worstelingen te hebben. "Het is een makkelijk doelwit voor de vijand om een tragedie te veroorzaken."

De pastor ging in het artikel kort in op het overlijden van zijn vriend Wilson. Wilson zou voor zijn overlijden hebben aangegeven dat hij van zijn verantwoordelijke positie af wilde komen.

Schokkend: Amerikaanse voorganger pleegt zelfmoord na worstelingen met angsten en depressies.

Reacties

De schrijver van dit artikel raakt een tere snaar Het is waar dat mensen die aanvankelijk goed begonnen in een leiderspositie, zich later ontpopten als autoritaire leiders en geen tegenspraak dulden. Een aantal negatieve eigenschappen die geleidelijk zichtbaar werden, waren jeugd gerelateerd. Onverwerkte trauma's werden zichtbaar naarmate de stress toenam. Soms ging dit jaren door, waardoor veel schade werd aangericht. Vroegtijdig signaleren en beperken van verkeerde macht voorkomt veel schade.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events