Xi Jinping
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

04 oktober 2019 door Frits Boekhoff, Het Zoeklicht

Waarom de president van China mij doet denken aan Nebukadnezar

Xi Jinping is keizer van China. Hij is alleenheerser tot de dood. Zijn macht is ongekend. Zijn woord is wet. China heeft een parlement dat niets te vertellen heeft maar precies doet wat Xi wil. Hij heeft meer onderdanen dan Rusland, Europa en de VS bij elkaar. China is inmiddels de tweede economie ter wereld. Xi Jinping is president, opperbevelhebber van het leger, chef van de veiligheidsdiensten, hoofd van de regering en van het parlement. Hij is zeker te vergelijken met een alleenheerser als Nebukadnezar.

Het Zoeklicht is een christelijk magazine dat niet alleen laat zien in welke wereld we leven, maar ook wat God met jou en met deze wereld van plan is. De Bijbel is heel actueel en zegt hier heel veel over. Ook over wat dit betekent voor ons leven als christen in deze tijd. Laat je bemoedigen, opbouwen en informeren. Leef uit verwachting.

Het heeft even geduurd maar ook het Westen begint de macht en strategie van Xi door te krijgen. Veel te lang heeft het Westen naar Poetin en Trump gekeken. Tot voor kort waren westerse leiders, uit onvrede over Trump, bezig de banden met China aan te halen. In hun ogen gedroeg Xi Jinping zich presidentieel in tegenstelling tot Trump. Xi Jinping straalt één en al vriendelijkheid uit. Hij ziet eruit als een lieve grootvader met altijd een beminnelijke glimlach. Maar hij is een wolf in schaapskleren. Oh onwetenden, domme en blinde leidslieden. Het is dwaas en levensgevaarlijk om China te zien als een alternatief voor Amerika. Alleen als de Verenigde Staten en Europa economisch en militair samen optrekken kan China in toom worden gehouden. De huidige verdeeldheid speelt China in de kaart. Het hele Brexit gedoe is voor Xi Jinping een geschenk uit de hemel.

Op internet is geen Bijbel meer te koop en kerken moeten de ideologie van Xi diep bestuderen en toepassen.

Geestelijke slaven
De binnenlandse politiek van China is de laatste decennia drastisch veranderd. Maatschappelijk en economisch mogen de chinezen van alles. In die zin is China allang niet meer het communistische land van vroeger. Chinese burgers mogen ondernemen en geld verdienen, zelfs heel veel geld verdienen. Ze mogen op vakantie gaan waarheen ze maar willen, huizen bouwen, tv’s en smartphones kopen. Je geloof mag je ook uitoefenen, maar wel op de Chinese manier. Op internet is geen Bijbel meer te koop en kerken moeten de ideologie van Xi diep bestuderen en toepassen. De vervolging van Bijbelgetrouwe christenen neemt dan ook hand over hand toe. Het gevolg van dit alles is dat de Chinezen gedegradeerd zijn tot geestelijke slaven die mogen produceren en consumeren, vrij denken is er niet bij. Xi Jinping biedt welvaart en luxe maar eist één ding: Absolute gehoorzaamheid en aanbidding van zijn persoon. Kritiek of grapjes over hem zijn uit den boze. Om dit te kunnen volgen is van regeringswege een sociaal krediet systeem ontwikkeld dat iedere Chinees tot op het extreme controleert. Je hele online gedrag wordt geregistreerd, niet alleen wat je zegt in apps of mails, maar ook wat je leest of kijkt. Je betaalgedrag, waar je bent en met wie je praat. Een verkeerde opmerking over Xi en je kunt het in China helemaal vergeten. Geen baan, geen huis.

Belangrijkste wapen
De buitenlandse strategie van China is het machtigste land ter wereld worden. Militair, economisch en cultureel. China is nu eenmaal, in eigen ogen, het hemelse rijk, de nieuwe wereldorde. Xi is een goddelijk keizer. Het belangrijkste wapen dat China hanteert is investeren. En let op, China is bereid te investeren in landen zonder lastige vragen over mensenrechten te stellen. Veel landen zijn de mensenrechten dogma’s van het vrije westen spuugzat. Menig land in Afrika, maar ook Europese landen zoals Portugal, Italië, Griekenland, Polen en Hongarije zijn economische banden aangegaan met China. Ado den Haag is in Chinese handen en in Italië werd Frank de Boer ontslagen middels een sms’je van de Chinese eigenaar. Ook Israël oriënteert zich steeds meer op het land van de draak, China.
Inmiddels heeft China, vliegvelden, havens, energiebedrijven, telecombedrijven, grond en huizen overal ter wereld geheel of gedeeltelijk in bezit. Daar komt bij dat steeds meer landen hun schulden aan China niet meer kunnen voldoen. China accepteert dit vaak met als geëiste tegenprestatie: invloed.

China biedt dus welvaart zonder steeds maar weer lastige vragen te stellen over mensenrechten.

Mensenrechten worden onbetaalbaar
China biedt dus welvaart zonder steeds maar weer lastige vragen te stellen over mensenrechten. Israël is het zat om vanuit het westen steeds maar weer kritische vragen te moeten beantwoorden over de Palestijnse mensenrechten. Veel vooral Oost-Europese landen hebben genoeg van het in hun ogen Europese gezeur over bijvoorbeeld homo en gender rechten. Afrika kleurt steeds verder chinees. China helpt graag bij het exploiteren van de daar rijk aanwezige grondstoffen.

En zo is het mensenrechtenvraagstuk een financiële kwestie geworden. Het splijt de Europese Unie en maakt China in alle opzichten sterker. Recent is voor het eerst in de geschiedenis de Europese Unie er niet in geslaagd China te veroordelen in een gezamenlijke verklaring. Griekenland blokkeerde de veroordeling uit vrees Xi voor het hoofd te stoten. Dit zal zich gaan herhalen. President Xi blijft minzaam glimlachen en daar heeft hij ook alle reden toe. Ik voorspel dat de mensenrechten verder onder druk zullen komen te staan. Mensenrechten worden duur betaald, en die prijs zullen velen niet willen betalen. Vergis u niet, de inhoud van de portemonnee wordt ook in Nederland steeds meer door Xi bepaald. Europa zal proberen een balans te vinden tussen handel, mensenrechten en veiligheid.

Verder ontwikkelt China zich militair in rap tempo, waarbij ze hoog inzetten op spionage. Zoals ze in eigen land bezig zijn met het sociaal kredietsysteem, zo willen ze ook de wereld bespioneren. Een wereldwijde big brother. De VVD kwam onlangs al met een rapport waarin wordt aangedrongen op een ‘stevig’ China-beleid. ‘Als we niet opletten worden we leeggeroofd. China heeft geen enkel respect voor het intellectueel eigendom van westerse hi-tech bedrijven en maakt zich schuldig aan staatsgeleide diefstal’, twittert VVD'er Wybren van Haga.

God is weg en zoals gezegd er is niets voor teruggekomen. Dat maakt de mensen wanhopig geeft een gevoel van machteloosheid.

Niets!
Toch is het vrije westen zelf verantwoordelijk voor de ontstane situatie. Onder het vrije westen versta ik in dit verband: VS, Canada, Australië, New Zeeland en Europa. God is buiten de deur gezet en daarmee ook de Bijbelse waarden en normen. En daar is NIETS gemeenschappelijks voor teruggekomen. Het motto is nu: Ieder doet wat goed is in eigen ogen. Dat gaat echt fout. Want individuele vrijheid zal altijd botsen met de vrijheid van de ander. En dat zien we dan ook in toenemende mate gebeuren. Spanningen en (verbaal) geweld nemen overal toe. Op voetbalvelden, bij huisartsen, buschauffeurs, onderwijzers, en in de sociale media. De agressie, frustratie en stress bij veel mensen heeft een diepe oorzaak. Wanhoop en leegte. Er is geen kader meer waarin de burger zich veilig voelt. God is weg en zoals gezegd er is niets voor teruggekomen. Dat maakt de mensen wanhopig geeft een gevoel van machteloosheid. En deze wanhoop en onmacht uiten mensen door geweld en anarchie. Het zal niet blijven bij de gele hesjes. Ik wil een overheid die precies doet wat ik wil. De westerse wereld is verdeeld en wacht anarchie en burgeroorlog. God is verdwenen, zijn Woord en Geest zijn aan het verdwijnen. Helaas lezers, bereidt u zich maar voor op de hel op aarde. De enige manier om daar uit te komen zal een wereldregering zijn. Bij binnenlandse onlusten kiezen leiders vaak voor een externe vijand als afleiding. Nou, die is er: Israël.

Midden-Oosten
Maar, broeders en zusters, vrees niet! In het vorige Zoeklicht schreven we al dat het de Here God is die Rusland, Perzië, Turkije aan de noordgrens van Israël heeft gebracht. De koningen van het Oosten verschijnen ook en dat is aan onze eigen zwakheid te duiden. Maar ook voor China geldt: God brengt ze naar het Midden-Oosten om Zijn raad te volvoeren.

Klik hier voor meer informatie over Het Zoeklicht

Reacties

H
Psalm 21Waarom woeden de heidenvolken

en bedenken de volken wat zonder inhoud is?

2De koningen van de aarde stellen zich op

en de vorsten spannen samen

tegen de HEERE en tegen Zijn Gezalfde:

3Laten wij Hun banden verscheuren

en Hun touwen van ons werpen!

4Die in de hemel woont, zal lachen,

de Heere zal hen bespotten.

5Dan zal Hij tot hen spreken in Zijn toorn,

in Zijn brandende toorn hun schrik aanjagen.

6Ik heb Mijn Koning toch gezalfd

over Sion, Mijn heilige berg...............
Bewerende wijs te zijn, zijn zij dwaas geworden, en hebben zij de majesteit van de onvergankelijke GOD vervangen door hetgeen gelijkt op het beeld van een vergankelijk mens .........En de waarheid van God is vervangen door de leugen en het schepsel vereerd en gediend boven de Schepper, die te prijzen is tot in eeuwigheid. Rom.1:22 e.v.
En zo kwam er een leger uit het oosten van wel 200 miljoen soldaten...
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.