segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 september 2019 door Patrick Simons

Gert-Jan Segers deelt wijze lessen: 'Met roeping houd je het langer vol"

Fractievoorzitter Gert-Jan Segers deelde op Facebook een bijzonder en openhartig vehaal. Hij haalt Bronnie Ware daarbij aan, een Australische verpleegster die mensen in hun laatste levensfase verzorgde. Zij noteerde naar aanleiding van dat werk vijf dingen waar mensen aan het eind van hun leven spijt van hadden zodat jongeren ervan konden leren.

Op basis daarvan deelde Segers ook verschillende lessen in de column, die ook in het Nederlands Dagblad verscheen. Hij raadt mensen onder meer aan bij een dilemma een keuze te maken waar je tien jaar later nog trots op bent. Ook stelt hij dat je het niet volhoudt met gedrevenheid, maar wel met roeping. Hij citeert daarbij Niek Tramper, predikant bij GZB. Die vertelde hem eens dat je het langer volhoudt, wanneer je op de plek bent waarvan je gelooft dat God je er wil hebben.

Naast algemene lessen zoals 'Durven is leuker dan niet durven' en 'Liever een uur extra slapen dan nog een nachtelijk uur extra lezen', komt Segers tot slot met een bijzondere les. 'Niets is zo erg dan een receptie waarop degene met wie je staat te praten om zich heen kijkt en op zoek lijkt naar een interessanter en belangrijker iemand. In de geest van Jezus en volgens de Benedictijnse wijsheid is er op dat ene moment niemand zo belangrijk als die ene die voor je staat.'

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.