eenheid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 september 2019 door Onderwegnaar1kerk

Herenigingsproces NGK en GKv: informatieavonden op komst

In het herenigingsproces van de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) wordt door een werkgroep gewerkt aan een nieuwe kerkorde voor het nieuwe kerkverband. In dat document wordt vastgelegd hoe we als kerken en kerkleden met elkaar omgaan, op elkaar toezien en voor elkaar zorgen. Een eerste versie van de nieuwe kerkorde is in juni samen met een uitgebreide toelichting naar de kerken gestuurd. Kerkenraden werden in een begeleidend schrijven opgeroepen om de kerkorde te bestuderen en erop te reageren.

Om de kerken verder van dienst te zijn in dit proces worden de komende maanden verspreid over het land enkele informatieavonden belegd, waarop werkgroepleden hun keuzes toelichten en in gesprek gaan met gemeenteleden, die op de kerkorde kunnen reageren. Die avonden zijn gepland op donderdag 19 september 2019 in de Kandelaarkerk in Assen (Oude Molenstraat 20), op donderdag 26 september in de Maranathakerk in Zwijndrecht (Koninginneweg 1a) en op donderdag 10 oktober in de Martuskerk in Amersfoort (Copernicusstraat 18). Deze avonden beginnen om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop met koffie of thee) en eindigen om 22.00 uur.

In 2017 was het 50 jaar geleden dat de NGK ontstonden na een scheuring binnen de GKv. De laatste jaren groeien NGK en GKv steeds meer naar elkaar toe. Zo is er een regiegroep tot stand gekomen die het eenwordingsproces begeleidt. Het streven is dat de twee kerkverbanden in 2023 zijn gefuseerd.

Blijf via deze website op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.