aanslagen 11 september
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

19 september 2019 door CBN News | Dirk van Genderen

Levens van Christina en Brian veranderden door aanslagen 11 september: "Onze relatie met Christus is verdiept"

Het was vorige week, 11 september, achttien jaar geleden, dat twee vliegtuigen zich in de torens van het World Trade Centre (WTC) in New York boorden, waarbij meer dan drieduizend mensen om het leven kwamen. Ook vloog een toestel zich te pletter in het Pentagon.

Te midden van de ellende van deze afschuwelijke terroristische aanslagen, gebeurden er ook wonderen. Zoals in de levens van Christina en Brian Stanton. In haar boek ‘Out of the Shadow of 9/11: An Inspiring Tale of Escape and Transformation’ vertelt Christina daarover.

"Ik realiseerde me ook dat God er maar bekaaid vanaf was gekomen. Dat raakte me. Hij had niet de eerste plaats in mijn leven."

Ze schrijft dat Brian haar wakker schudde op die vroege morgen van 9/11, in hun appartement op de 24e verdieping, vlakbij de Twin Towers.
Hij vertelde haar dat hij dacht dat er een bom was ontploft in het WTC. "We holden naar ons balkon en waren in shock. We zagen rook en vlammen uit het bovenste deel van de noordelijke toren komen. En juist op dat moment vloog het tweede vliegtuig vlak over onze hoofden heen en crashte in de zuidelijke toren."

Door de enorme schokgolf werden ze achteruit geblazen, hun kamer in. Zo snel als ze konden, verlieten ze hun appartement, om weg te komen van die rampplek. Op straat was er grote paniek. "We zagen gewonde, bloedende mensen, mensen in pyjama’s, zonder schoenen, maar hollend, zo hard ze konden. De paniek werd nog groter toen de eerste toren instortte."

"Veel mensen waren bang dat ze ook dood zouden gaan, ook wij", aldus Christina. "We namen afscheid van elkaar en begonnen te bidden. Ik zei tegen Brian dat ik zo dankbaar was dat ik anderhalf jaar daarvoor met hem, de man van mijn dromen, was getrouwd.
Ik realiseerde me ook dat God er maar bekaaid vanaf was gekomen. Dat raakte me. Hij had niet de eerste plaats in mijn leven. Toen gebeurde er iets heel bijzonders. Gods licht brak door in mijn denken, daar in de duisternis van Ground Zero. De terroristen zullen ‘Allah is groot’ hebben geroepen toen ze zich in de Twin Towers boorden. Zij gaven hun levens aan de satan. Maar God zou in staat zijn iets goeds te doen in deze ellende."

Error: could not load events

De Stantons hadden de dood in de ogen gekeken. Nu verlangden ze naar een diepere relatie met de levende God. Ze beseften dat hun leven in Zijn hand was en dat ze helemaal van Hem afhankelijk waren. Dat bracht hen tot bekering. Ze braken met hun voorgaande leven.

"God heeft in ons leven alles mee doen werken ten goede. Ons hele leven is veranderd door die aanslagen op 9/11."

"Op zondag liet ik Jezus als het ware toe in mijn leven, maar de rest van de week sloot ik Hem op. Ik leefde mijn eigen leven, volgde mijn eigen verlangens. Ik besefte dat ik ten diepste zonder God had geleefd."

"Nu was ik er diep van overtuigd dat ik niet verder wilde en kon leven zonder God. Ik ging naar de Redeemer Prestyterian Church van Tim Keller en vroeg daar om hulp. We waren er welkom en sloten ons bij die gemeente aan. Ik kreeg er een baan, bij de afdeling Kerkplanting en ook Brian kon er aan het werk, als officemanager."

Nu is Brian er hoofd van de afdeling Financiën, terwijl Christina met zendingsteams de wereld over trekt.

Als ze terugkijkt, merkt ze op: "God heeft in ons leven alles mee doen werken ten goede. Ons hele leven is veranderd door die aanslagen op 9/11. Onze relatie met Christus is verdiept. Het gaat er ons nu alleen maar om dat God wordt verheerlijkt en groot gemaakt. En we willen ons inzetten om mensen in nood te helpen."

Bovenstaand bericht verscheen via CBN News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.