Otto de Bruijne

God

18 september 2019 door Groot Nieuws Radio

Terugluisteren: Een druppel van God is voor ons als een oceaan, stelt Otto de Bruijne

In zeventig jaar tijd heeft Otto de Bruijne af en toe een glimp van de Eeuwige opgevangen. Dinsdag sprak Jorieke van Groot Nieuws Radio met Otto onder andere over luisteren naar God, stil zijn en verootmoediging. “Ik heb veel wandelingen gehouden in de natuur en de eenzaamheid en stilte opgezocht. Daarin speelde de rol van fantasie haar deel, maar had ik ook altijd mijn Bijbel mee”, vertelt Otto.

“Er waren momenten dat ik dacht: dit is niet van mij, maar dit is iets dat God me duidelijk wil maken. Dat heeft iets bijzonders opgeleverd: profetische momenten”, vertelt Otto de Bruijne. “Ik durf bijna te zeggen dat 99 procent van mijn geestelijk leven psychologie is. Een procent is God. Daar kun je verbijsterd over zijn, want slechts 1 procent, dat is bijna niks. Maar meer zouden wij niet aankunnen. Een procent van de Eeuwige he! We krijgen een glimp, een druppel, die voor ons al een oceaan is. Zo heb ik ontdekt dat God mijn fantasie is, zolang het schone en gereinigde fantasie is.”

Het hele gesprek met Otto de Bruijne in Bij Jorieke kun je hier terugluisteren.

Klik hier om het boek van Otto de Bruijne te bestellen

Reacties

zo zei Einstein dat fantasie / voorstellingsvermogen meer waard is dan kennis. Dat geldt voor wetenschap maar m.i. ook voor geloof.
Maar waar komt de inspiratie vandaan? Zijn Geest getuigt met onze geest dat we kinderen Gods zijn. Ik mag er van uitgaan dat Zijn inwonende Geest mij laat getuigen en dat niet 99% psychlogie is.Niet een enkele druppel maar beseffen hoe groot Zijn heerlijkheid is.Hoe overweldigend groot Zijn kracht is voor hen die geloven.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!