Pakistan

Nieuws

17 september 2019 door Lukas ten Napel

Christen (28) doodgemarteld door Pakistaanse politie

In Pakistan is een 28-jarige christen dusdanig hard aangepakt door de politie, dat hij na zijn vrijlating overleed. Dit meldt Mission Network News. De Amerikaanse afdeling van Open Doors bevestigt de dood van Amir Masih, die een vrouw en twee kinderen achterlaat.

Op 28 augstus werd Masih opgepakt nadat zijn werkgever hem beschuldigde van diefstal. Drie dagen later stierf hij. Isaac Six van Open Doors USA: “Het schokkende is dat de Pakistaanse autoriteiten verantwoordelijk zijn voor de dood van deze man en dat ze het zo schaamteloos hebben gedaan. Na drie dagen gemarteld te zijn, kon de familie Amir op komen halen. Hij had slechts een paar uur om het verhaal te kunnen delen met zijn familie voordat hij stierf.”

Discriminatie
Christenen in Pakistan hebben te maken met discriminatie en religieuze intolerantie. Ze worden vaak geconfronteerd met valse beschuldigingen, wat we hebben kunnen zien toen er grote zorgen waren over de Pakistaanse christin Asia Bibi. Er is voor gelovigen weinig ruimte om zichzelf te kunnen verdedigen. Six: "Het bewijs is overduidelijk dat Amir vreselijk gemarteld is. Het lijkt erop dat de autoriteiten onderzoek doen, wat goed is. Maar in dit soort gevallen worden de verantwoordelijken vaak niet vervolgd. We zullen het op de voet volgen."

Bidden
Six geeft aan dat 'buitenstaanders' het beste kunnen bidden: “Bid voor Amirs gezin, voor de mensen om hen heen en voor de autoriteiten die de zaak onderzoeken. Bid daarnaast alstublieft voor brede veranderingen in Pakistan en voor vrede in dat land.”

Amir was getrouwd en had twee zoontjes. De een is zeven jaar en de ander is enkele weken oud. 

Op de site van Open Doors kunt u meer lezen over de situatie van christenen in Pakistan.

Reacties

T


"Tolerantie wordt een misdaad als ze wordt toegepast op het kwaad" Thoma MannVanuit Pakistan, ja uit de gehele Oemma waar de Sharia heerst, zijn verhalen te over. De islamitische neiging om te moorden is verpakt in een krachtig religieus concept. Wie binnen de islam kritiek heeft op de Koran, Allah of Mohammed tekent eigen doodvonnis. Het islamitische paradijs valt te verdienen met moord en Alahu Akbar roepen. Waarom die waarheid verdoezelen? Murf van al de gruwelen? Is kritiek op de islam hetzelfde als het demoniseren van moslims?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!