Noord-Korea 2
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 september 2019 door Patrick Goede

Noord Korea geeft waarschuwing af in nieuwe propagandavideo: "Christenen zijn spionnen van de vijand"

Het Noord-Koreaanse regime heef zich opnieuw vijandig uitgelaten over christenen. In een video waarschuwen ze beveiligers voor christenen die zouden opereren als spionnen van de vijand. Evangelist Cha Deoksun is in de video te zien, zij vluchtte in de jaren 90 na het verdwijnen van haar oom naar China. Daar hoorde ze voor het eerst het evangelie.

Ze ging naar de Seotap Kerk. "De Seotap kerk wordt geleid door afgedankte pastors van de Zuid-Koreaanse geheime dienst", wordt gezegd in de video. "Ze herbergen er ook illegale daklozen en vluchtelingen. Waarbij ze religeuze studies geven die het regime afkraken en uiteindelijk bedoeld zijn om te spioneren."

"Ze werd compleet in de maling genomen door de vijand", gaat de video verder. "Toen ze terugkwam uit China gaf ze zichzelf aan bij de regering. Die vergaven haar en lieten haar weer vrij toe in dit land. In plaats van daar dankbaar voor te zijn gaf ze de eer aan de 'God van genade'."

"Ze gaf ook veel geld aan de armen en kwam samen met anderen in de kerk. Ze probeerde absurd genoeg om het Koninkrijk van God op aarde te realiseren. Uiteindelijk werd Cha aangegeven door "een wakkere en gehoorzame burger". The Voice of Martyrs, de organisatie die opkomt voor de vervolgde christenen in Noord-Korea, gelooft dat Cha Deoksun ter dood gebracht is door het regime.

Lees hier meer over de situatie van christenen in Noord-Korea.

Reacties

Gek toch dat de machtige naam van Jezus in staat is om zoveel los te maken. Je mag over religie's alles zeggen en je mag levensgrote Buddha's in je tuin zetten, maar oh als de naam van Jezus serieus wordt genoemd, dan breekt soms woede en boosheid los. Discussieer maar eens in een seculiere omgeving en zeg dat je gelooft in die ene prachtige naam en zie wat gebeurt!!! Hij leeft.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.