Pitt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 september 2019 door Patrick Goede

Brad Pitt open over spirituele zoektocht: "Ik klamp mij vast aan religie"

We zagen de populaire acteur Brad Pitt een tijdje geleden al deelnemen aan de kerkdiensten van rapper Kanye West, nu is hij ook open over de zoektocht naar God en spiritualiteit die hij in de afgelopen jaren heeft afgelegd, dat meldt Relevant Magazine.

"Oh man, ik ben door van alles heengegeaan. Ik hou mij echt vast aan religie. Ik ben opgegroeid met het christelijk geloof. Ik betwijfelde het altijd maar soms werkte het. Toen ik op mezelf ging wonen verliet ik het volledig en noemde ik mijzelf 'onwetend'. Ik probeerde wat spirituele dingen maar dat voelde niet goed. Toen noemde ik mijzelf een atheïst voor een poosje, dat was meer een soort van rebels", somt Pitt zijn religieuze rondzwervingen op.

"Uiteindelijk kwam ik daarvan terug en noem ik mij nu, al haat ik dat woord, spiritueel. Ik geloof gewoon dat alles met elkaar verbonden is", zegt de acteur.

In 2017 vertelde Pitt al een keer over zijn opvoeding. Hij ging van een baptistenkerk naar een meer charismatische pinkstergemeente. "Daar staken ze hun handen in de lucht, baden in tongen en deden wat zweverige dingen. Ik begreep dat zij in het spreken van tongen geloofden. Ze zette er wel iets mee in gang. Man, we zijn ingewikkeld. We zijn ingewikkelde wezens", zei Pitt daar destijds over.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.