archeologen galilea

Nieuws

17 september 2019 door Geerten van Breugel

Archeologen vinden prachtige mozaïek van vermenigvuldiging van de broden

Israëlische archeologen van de Universiteit van Haifa hebben een mozaïek gevonden dat de vermenigvuldiging van de broden illustreert, op de vloer van een verbrande kerk in Hippos, aan de overzijde van het Meer van Galilea. Daar zou het wonder ook plaats hebben gevonden, meldt de Christian Post.

De verbrande kerk is een van de minstens zeven kerken die is verbrand tijdens de Sasanische inneming van de stad in 614 na Christus. In de kerk lag de as van de brand nog over het mozaïek heen, waardoor het pas na onderzoek van de archeologen zichtbaar werd. Wat overblijft? Een prachtig beeld, met heldere kleuren en schitterend ontwerp. Een onderzoeker op de plek, dr. Michael Eisenberg, geeft aan dat de archeologen wel kunnen zien dat het over dit specifieke wonder gaat, maar dat ze nog niet meer kunnen vrijgeven. “Je kan de gelijkenissen niet over het hoofd zien.“

Haaretz.com meldt dat het mozaïek gerestaureerd en bewaard zal worden en op verschillende manieren gedocumenteerd. Een 3D-model van de kerk kan de archeologen helpen aanvullende details te destilleren die ze eerder hebben gemist.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!