billy graham

Dagelijks leven

17 september 2019 door Patrick Simons

'Overweeg de Billy Graham-regel te hanteren'

Ooit van de Billy Graham-regel gehoord? Deze Amerikaanse evangelist reisde, converseerde en at nooit met een andere vrouw dan alleen met zijn eigen echtgenote. Ook de huidige vice-president Mike Pence houdt zich aan deze regel. Denny Burk betoogt in het Reformatorisch Dagblad dat iedere christen zou moeten overwegen deze regel te hanteren.

‘Christenen die zich te goeder trouw inspannen om compromitterende situaties te vermijden door het houden van de Graham-regel, moeten er rekening mee houden dat het hun wat zal kosten. Maar persoonlijk geloof ik dat de regel verstandig is en strikt moet worden nageleefd door christenen die heiligheid en het getuigen van het christelijk geloof serieus nemen’, aldus Burk die vervolgens in tien punten het nut van de regel noemt.

Hij benoemt onder andere dat we seksuele heiligheid ernstig dienen te nemen en dat de Bijbel ons niet alleen beveelt seksuele immoraliteit te vermijden, maar ook situaties waarvan we weten dat we kwetsbaar zijn voor verleiding.  Verder beveelt Jezus ons om radicale maatregelen te overwegen als we streven naar seksuele reinheid en stelt de Bijbel dat het verstandig is om onszelf gewoonten aan te leren die een goede reputatie bevorderen.

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad

Reacties

R
volgens mij hanteerde Bill Hybels die regel ook.....en helaas weten we inmiddels hoe dat uiteindelijk verschrikkelijk mis ging.....

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!